Misterele Revoluţiei: Alex Mihai Stoenescu crede că era natural să se sune la Ambasada Sovietică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Mihai Stoenescu, istoric, scriitor şi politician român
Alex Mihai Stoenescu, istoric, scriitor şi politician român

Regizorul Sergiu Nicolaescu  a spus la emisiunea "Naşul" că Petre Roman a vorbit la telefon în limba rusă pe 22 decembrie. Istoricul Alex Mihai Stoenescu aduce noi detalii despre acest aspect al zilei de 22 decembrie.

VIDEO Sergiu Nicolaescu spune că Petre Roman a vorbit la telefon în rusă pe 22 decembrie

Istoricul, invitat în studioul B1 TV, a menţionat că Ion Iliescu a fost rugat să ia legătura cu Ambasada Sovietică şi că apoi Petre Roman a "trecut la telefon şi a continuat convorbirea respectivă. Nicolaescu nu a vrut să spună pentru că îi dăunează lui Petre Roman."

"Era natural să sune la Ambasada Sovietică. Această idee lansată de unele organizaţii politice, potrivit căreia România se desprinde de Uniunea Sovietică, era falsă. Prezenţa sovietică era şi mai puternică (în România postdecembristă - n.r.) pentru că nu mai era rezistenţa", a spus Alex Stoenescu.

"A existat o mişcare, care s-a transformat într-un fenomen revoluţionar incontestabil, la un moment dat a fost oprită şi nu mă deranjează faptul că s-a sunat la Ambasada Sovietică sau la Moscova. Cererea de trupe străine însă este foarte grav, înseamnă trădare", a mai spus Stoenescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite