„Mister KO“ a predat o nouă lecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Bute l-a învins prin KO tehnic, în repriza a patra, pe columbianul Fulgencio Zuniga. Graţie acestei victorii, „Mister KO“ şi-a păstrat centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie şi rămâne neînvins în cele 24 de partide disputate la profesionişti. Citiţi la finalul articolului şi un editorial pe tema victoriei de la Montreal a lui Bute.

Susţinut frenetic de 15.000 de spectatori, Lucian Bute a intrat în ring hotărât să spele imaginea meciului cu mexicanul Librado Andrade, atunci când a fost pus la podea chiar înaintea gongului final.

După o primă repriză de tatonare, Bute îşi „înţeapă“ pentru prima oară adversarul în repriza secundă cu o directă la care Zuniga nu a avut reacţie. În partea a treia, „Mister KO” îi aplică, în uralele publicului, un upercut de stânga foarte bun columbianului, dar acesta rezistă. 

În repriza a patra, Bute se dezlănţuie şi Zuniga este KO după o lovitură puternică în plex care îi taie respiraţia. Columbianul încearcă să continue, dar ploaia de lovituri expediate de român l-a determinat pe arbitrul de ring să întrerupă meciul după doar 11 minute şi 25 secunde de la start. Victoria declanşează o nebunie generală la Bell Centre, iar Bute este ridicat pe braţe de prietenii prezenţi la meci şi de staff-ul său.

„A fost o seară excepţională. Am demonstrat ceea ce trebuia, că sunt campion şi că merit să fiu campion. Dedic această victorie lui Eric Lucas (n.r. preşedintele Interbox) şi fetiţei lui, care este bolnavă, şi, de aceea, Eric nu a putut veni la meci”, a declarat Lucian Bute imediat după partida cu Zuniga.

Lucian Bute şi-a apărat astfel pentru a treia oară centura cu diamante după ce, pe 19 octombrie 2007, a devenit campion mondial în faţa lui Alejandro Berrio. Pe 29 februarie 2008 Lucian şi-a apărat, pentru prima dată, titlul mondial. Adversarul lui, William Joppy, a cedat în faţa românului înainte de terminarea celor 12 runde.

Pe 24 octombrie 2008, Bute şi-a pus din nou centura în joc în faţa lui Librado Andrade. În acest meci românul a fost pus la podea şi numărat pentru prima dată în carieră, însă şi-a păstrat centura. În alt meci din cadrul galei de la Montreal, românul Jo Jo Dan a câştigat la puncte, în unanimitate, meciul cu pugilistul mexican Cesar Soriano, disputat pe durata a patru reprize, în limitele categoriei superuşoară.

Se poartă negocieri pentru un supermeci

Un oficial important al clubului Interbox, Don Majesky, a declarat, imediat după meciul cu Zuniga, că următorul adversar al lui Lucian Bute ar putea fi învingătorul partidei dintre Carl Froch şi Jermain Taylor.Carl Froch, campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC, va lupta pentru a-şi păstra centura pe 25 aprilie, în compania lui Jermain Taylor, scrie presa canadiană.

Potrivit cotidianului La Presse, Don Majesky, care se ocupă de organizarea meciurilor la Interbox, i-a menţionat printre posibilii adversari ai lui Bute şi pe pugiliştii Allan Green şi Carlos de Leon Jr., care vor boxa tot pe data de 25 aprilie.
„Trebuie văzut ce doreşte Showtime, conducătorii acestui post de televiziune fiind probabil impresionaţi de spectacolul oferit de Lucian Bute. Totuşi, ideea unui meci de unificare împotriva câştigătorului dintre Froch şi Taylor pare puţin prematură“, scrie La Presse.

Pe de altă parte, antrenorul lui Bute, Stephan Larouche, a declarat, că la nivelul la care s-a ajuns, totul se reduce la bani. „Totul este o chestiune de bani. Nu te temi de nimeni, cu condiţia ca banii să fie la înălţime“, a spus Larouche.
O altă opţiune pentru Bute ar fi şi un supermeci cu danezul Mikkel Kessler, deţinătorul centurii cu diamante în versiunea WBA, dar scandinavul nu pare deocamdată tentat de o confruntare cu pugilistul român.

image
image

Lucian şi-a învăţat lecţia din meciul cu Andrade: că este important să îţi pui la respect adversarul încă de la începutul partidei

image


Rudel Obreja
preşedinte FR de Box

image
image

Pentru mine e un rezultat absolut normal. Lucică nu putea avea probleme cu cineva care i-a fost sparing partener în trecut

image


Adrian Diaconu
campion mondial WBC

image
image

Luciane, unifică centurile pentru mine! E minunat să te gândeşti că sunt ale tale. Să-mi dai şi mie un poster semnat, să-l pun pe uşă!

image


Leonard Doroftei
fost campion mondial WBA

image
image

Nu ştiu dacă Bute va putea să reunească centurile, pentru că asta nu depinde numai de el. Sunt mulţi factori la mijloc

image


Mihai Leu
fost campion mondial WBO

24 de victorii a obţinut, până în prezent, pugilistul Lucian Bute în cariera sa la profesionişti dintre care 19 succese au fost prin K.O.

500 de mii de dolari va încasa “Mister K.O.” pentru cele 12 minute boxate împotriva columbianului Fulgencio Zuniga în gala de la Bell Centre din Montreal. Adversarul său a primit în schimb doar 100.000 de dolari din partea organizatorilor.


„Vreau să unific centurile în maximum un an!“

Adevărul Sporturi: Care a fost cheia succesului împotriva lui Zuniga?

Lucian Bute:  M-am pregătit foarte mult pentru acest meci. L-am luat în serios pe Zuniga. Am fost eu pur şi simplu. Ştiam de pe casetele video că Zuniga este lent şi am folosit o strategie specială contra lui. M-am simţit foarte bine în ring pentru că publicul din Montreal m-a susţinut non-stop. Publicul m-a adoptat,  toţi mi-au strigat numele şi sunt mândru de acest lucru.

Se poate spune că ai răzbunat şi meciul mai slab cu Andrade?

Da, a fost o luptă aproape perfectă. Am demonstrat ceea ce trebuia, că sunt campion şi că merit să fiu campion. Acum sper că Andrade va câştiga şi el pe 4 aprilie şi ne vom putea lupta din nou în septembrie sau octombrie, pentru a încheia conturile. Sunt pregătit însă, în acelaşi timp, pentru orice adversar.

Când te vom vedea ­boxând din nou în România. Există şanse anul acesta?

Off, foarte grea întrebare! Mi-ar plăcea foarte mult să boxez în România în faţa familiei, prietenilor şi fanilor mei, dar trebuie să existe oameni potenţi financiar care să organizeze gala. Le mulţumesc pe această cale tuturor românilor care s-au trezit atât de devreme să se uite la meci şi au fost indirect alături de mine. I-am simţit aproape de mine atunci când eram în ring. Eu pot doar să le promit că le voi oferi partide frumoase şi de acum înainte, restul e treaba promotorilor.

Speri ca victoria contra lui Zuniga să-ţi crească cota şi în America?

Am boxat special cu el pentru că televiziunea americană Showtime mi-a cerut acest lucru. El este cunoscut în Statele Unite, pentru că a reuşit mai multe lovituri de K.O.. După ce i-am oferit o lecţie de box lui Zuniga, sper să apară oferte bune de a boxa şi în America. Visul oricărui boxer este să lupte în Las Vegas. Acolo sunt faima, banii şi boxul profesionist. Îmi doresc să boxez în America, dar nu depinde de mine, trebuie să am o discuţie cu Interbox înainte.

Toată lumea este curioasă ce va face acum Lucian Bute. Ce îţi propui, aşadar, pentru viitorul apropiat?

Momentan vreau doar să mă odihnesc puţin şi abia aştept să ajung acasă în România la ai mei. Pentru că mă simt bine fizic şi nu m-am accidentat la partida cu Zuniga, voi mai avea în mod sigur cel puţin un meci sau două anul acesta. Sper ca, în primăvara anului viitor, să boxez pentru unificarea centurilor, însă nu ştiu exact.

Promotorii trebuie să se înţeleagă între ei, să se stabilească bursele. Cel mai puternic adversar pe care l-aş putea avea este în mod cert Mikkel Kessler. Este foarte bun, de aceea este primul în clasamentul mondial. Totul este posibil, suntem în tratative, dar nu se poate aranja un meci de unificare într-un timp scurt. Cert este că îmi doresc să demonstrez că sunt cel mai bun din lume!

Citiţi mai multe despre povestea lui Bute in articolul: „Pepenăria“ de boxeri

image
image


După două săptămâni de vacanţă la Pechea, Lucian Bute îşi va relua antrenamentele la Montreal   Foto: Mediafax

image


Bute a  dedicat victoria fiicei lui Eric Lucas, patronul Interbox  Foto: Agerpres


Citiţi aici şi editorialul Despre Bute, cu respect şi fără false pudori

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite