Misha Katz a anunţat că nu mai dirijează la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

dirijorul francez de origine rusă, Misha Katz, a anunţat în direct publicul, la sfârşitul ultimului spectacol, că a decis să ocolească Clujul. Misha Katz a fost chemat de mai multe ori de

dirijorul francez de origine rusă, Misha Katz, a anunţat în direct publicul, la sfârşitul ultimului spectacol, că a decis să ocolească Clujul.
Misha Katz a fost chemat de mai multe ori de către spectatori, la bis, atât la pauză, după concertul pianistului Dan Grigore, cât şi la final. Katz a spus că regretă publicul clujean, de care s-a îndrăgostit, dar că în actualele condiţii nu va mai reveni la Cluj. "Dragii mei prieteni, îmi rămâneţi în inimă, dar în aceste condiţii muzica are de suferit", a spus pe scenă dirijorul exigent.

Concert extraordinar în condiţii vitrege
Am aflat de la muzicianul francez că, la problema de calitate a sălii de concerte, s-au adăugat şi chestiuni de ordin organizatoric. Singurul dirijor care a electrizat publicul clujean, în ultimii zece ani, a fost văduvit de două repetiţii, inclusiv repetiţia generală. "Am cerut repetiţii separate, pentru corzi şi suflători, dar administraţia mi-a refuzat solicitarea", ne-a spus Katz. În legătură cu sala de concert, deşi s-a amenajat o cutie acustică, audiţia are în continuare de suferit. "Au ridicat calitatea cu 15 procente, dar nu au rezolvat problema", a spus Katz. Dirijorul s-a oferit să sprijine Filarmonica clujeană, împreună cu amicul său Dan Grigore şi cu preşedintele Consiliului Academic al UBB, Andrei Marga. "Le-am promis sprijin extern pentru construcţia sediului, pentru statutul de filarmonică naţională, pentru salarii mari, pentru colaboratori de talie mondială. Am fost refuzaţi", ne-a spus Katz. "Administraţia a crezut că vrem să le luăm locul. Proiectul a picat", ne-a confirmat şi pianistul Dan Grigore. Reprezentanţii Filarmonicii ne-au confirmat problemele tehnice de la pregătirea concertului. "În data de 1 mai, orchestra a fost liberă, iar în ziua concertului, sala a fost ocupată de un congres de medicină. Am fost nevoiţi să renunţăm la repetiţia generală", ne-a spus Oana Andreica, secretarul muzical al Filarmonicii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite