Mirel, scos din mormântul de alge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel, scos din mormântul de alge
Mirel, scos din mormântul de alge

Trupul celui de-al doilea copil înecat sâmbătă în timp ce se afla în tabără la Eforie Sud a fost adus ieri la ţărm de către salvamari. Turiştii de pe litoral, impresionaţi de tragedia familiei Enache, au aprins lumânări şi au pus colaci pe apă pentru a-l aduce la suprafaţă pe copil. 

Trupul lui Mirel Enache (14 ani), adolescentul din Şerbeşti, judeţul Iaşi, înecat sâmbătă la Eforie Sud, a fost găsit de salvamari după trei zile de căutări.

„Făceam o patrulare obişnuită cu caiacul pe mare şi am observat ceva în larg. În momentul în care m-am apropiat, am observat că era corpul băiatului, care ieşise la suprafaţă“, a declarat salvamarul Cornel Veleanovici. Zeci de turişti au asistat la recuperarea trupului neînsufleţit al copilului.

„Azi-dimineaţă am pus pe apă un colac cu o lumânare. Când l-au scos, copilul era zgâriat la cap, cred că s-a lovit când a fost luat de valuri“, a povestit Maricica Miron, o turistă din Focşani. Cadavrul a fost transportat la Morga Cimitirului Central din Constanţa unde astăzi se va efectua necropsia pentru stabilirea cauzelor morţii.

Geamanduri şi pază pe plaja interzisă

Plaja din Eforie Sud unde a avut loc tragedia va fi păzită în permanenţă. Până acum, pe sectorul neamenajat de plajă, turiştii erau avertizaţi că scăldatul este interzis doar printr-un panou. În urma solicitărilor salvamarilor, Consiliul Judeţean Constanţa a achiziţionat foişoare şi mai multe balize pentru semnalizarea pericolelor.

„Au fost amplasate deja mai multe geamanduri la doar câţiva metri de mal pentru a-i ţine departe de apă pe cei care vor să se aventureze în această zonă. Vor fi puse şi două foişoare pentru salvamari, care vor avea mai mult o activitate de pază“, a precizat Nicolae Cruşoveanu, salvamar pe plaja din Eforie. Elisabeta Mincior, profesorul-însoţitor al grupului de copii din Coropceni şi Şerbeşti, a plecat de la mare în noaptea de duminică spre luni, mai devreme cu o zi decât era planificat.

Împreună cu ea a plecat şi grupul de copii cu care a venit în tabără. Tot în noaptea de duminică spre luni, tatăl lui Adrian Roşu (13 ani), celălalt copil înecat sâmbătă, şi-a dus băiatul acasă, la Coropceni, unde va fi înmormântat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite