Mircea Cinteză a fost făcut cavaler de Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Mircea Cinteză, fost ministru al Sănătăţii în guvernul Tăriceanu,  a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler, categoria F "Promovarea culturii", din partea preşedintelui Traian Băsescu, potrivit unui decret publicat în Monitorul Oficial.

Decretul semnat de preşedinte menţionează că distincţiile se acordă cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la apariţia publicaţiei "Viaţa Medicală" în semn de înaltă apreciere pentru meritele remarcabile avute la promovarea culturii în ţară şi în lume.

Prof. Cinteză a afirmat, pentru Impact News, că gradul de cavaler este doar onorific şi nu aduce beneficii materiale. Medicul a precizat că a primit decoraţia în calitatea sa de preşedinte al Clubului de artă Fotografică al Medicilor.

Prof. Cinteză a mai spus că are o rubrică permanentă în Viaţa Medicală, iar în urmă cu câţiva ani a scos şi un album de fotografie numit Montecrai.

Cavaleri la mai multe categorii

Mircea Cinteză nu a fost singurul decorat de preşedintele ţării. Alături de el, au mai primit Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler, categoria F "Promovarea culturii", Eugenia Grosu-Popescu şi Mihail Mihailidi.

Potrivit decretului, Anca Florea şi Iosif Ion Prunner au primit Ordinul Meritul Cultural în grad de ofiţer, categoria B "Muzică", iar profesorul doctor Constantin Dimoftache, cunoscut sub pseudonimul C.D. Zeletin, şi Paula Romanescu au primit Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler, categoria A "Literatură".

Totodată, Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler a mai fost acordat conferenţiarului Mircea Niculae Penescu şi Suzanei Bantaş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite