Mircea Stănescu „ucis“ de depresie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihiatrul Florin Tudose spune că fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu a suferit „o puternică deteriorare a imaginii personale”. Mai multe eşecuri recente  au creat o situaţie traumatizantă care a dus la o formă gravă de depresie pentru Mircea Stănescu.

Seria de insuccese pe termen scurt la care a fost supus Mircea Stănescu ar putea fi cauza sinuciderii fostului deputat, este de părere psihiatrul Florin Tudose.

„A fost întâi pierderea alegerilor parlamentare, care l-au aruncat brusc jos, din fost consilier al primului-ministru, apoi deputat, nu mai era nimic. La foarte scurt timp a urmat această prezumţie de vinovăţie care a planat asupra lui după accidentul de circulaţie, o situaţie care ar fi însemnat o foarte mare schimbare de statut.

În plus, a fost supus imediat unei puternice depersonalizări în media. Din consilier, deputat, ziarist, justiţiar (Mircea Stănescu edita gazeta de investigaţii jurnalistice «În atenţia DNA»), a devenit «fiul lui Sorin Roşca Stănescu». Împotriva acestui statut de «băiatu’ lu’ tata» luptă fiecare copil, indiferent cât de mult şi-ar iubi părintele”, a declarat Florin Tudose.

Vulnerabilitate crescută

Psihiatrul consideră că această „serie neagră” a creat o situaţie extrem de traumatizantă, care a dus la o formă gravă de depresie, totul pe un fond de vulnerabilitate crescută – bunicul lui Mircea Stănescu, tatăl lui Sorin Roşca Stănescu, mort în condiţii suspecte, divorţul părinţilor, divorţul său de vedeta Pro Tv Oana Cuzino.

Accidentul

Mircea Stănescu era urmărit penal în cazul accidentului de pe 27 decembrie 2008, atunci când Gabriel Mănescu (49 ani) a fost ucis pe trecerea de pietoni,  pe strada Alexandru Şerbănescu din Capitală. Iniţial, în acest caz a fost pusă sub acuzare Marilena Molnar (38 ani), prietena lui Mircea Stănescu, cea care şi-a asumat accidentul.

Ca urmare, femeia a fost acuzată de ucidere din culpă. În urma audierilor martorilor, procurorii au schimbat însă încadrarea juridică a faptei acesteia în cea de favorizare a infractorului. Mai multe persoane au declarat că în momentul producerii accidentului la volanul Mercedesului se afla un bărbat. 

Sinuciderea

Pe 5 ianuarie 2009, în jurul orei 20.15, Mircea Stănescu a fost găsit împuşcat în cap, în apartamentul mamei sale de pe şoseaua Panduri din Capitală. Cadavrul a fost descoperit de avocatul Cătălin Dancu, după ce a primit acceptul lui Sorin Roşca Stănescu pentru a sparge uşa locuinţei. 

Aproape 100.000 de euro, ceasuri de colecţie, electronice de ultimă generaţie şi costume de firmă au găsit poliţiştii în apartament. Uşa era închisă pe dinăuntru, locuinţa era răvăşită, iar pe pereţi, agăţate în cuie, costumele de haine. Pe jos, teancuri de ziare prăfuite. Analizele făcute de INML în cadrul autopsiei lui Mircea Stănescu au dus la concluzia că acesta s-a sinucis. 

image

Împotriva statutului de «băiatu’ lu’ tata» luptă fiecare copil, oricât de mult şi-ar iubi părintele.

image
image


Florin Tudose, psihiatru

Marilena Molnar susţine că se afla la volan

Ultima persoană care l-a văzut în viaţă este Marilena Molnar, iubita fostului deputat. Ei s-au despărţit luni dimineaţă, în jurul orei 8.00, când Mircea Stănescu a părăsit apartamentul tinerei. Apoi, acesta a mers la apartamentul din şoseaua Panduri, unde s-a împuşcat în cap, fără ca anterior să aibă o atitudine care să trădeze intenţia de a recurge la sinucidere.

Marilena Molnar va fi cercetată în continuare în dosarul accidentului rutier de pe Alexandru Şerbănescu din Capitală. Ea este acuzată de favorizarea infractorului, după ce a susţinut în mod fals că s-ar fi aflat la volan în momentul producerii accidentului. Avocatul Cătălin Dancu a declarat însă că Marilena Molnar susţine în continuare că s-a aflat la volan.

„Nu transformaţi această tragedie într-un spectacol”

„Le mulţumesc tuturor celor care mi-au transmis condoleanţe şi îi rog pe colegii din presă să nu transforme această tragedie într-un spectacol”, a spus Sorin Roşca Stănescu, tatăl lui Mircea Stănescu. „Înmormântarea va avea loc duminică, la ora 10.00, la Sfânta Vineri”, a adăugat el.

Sorin Roşca Stănescu a precizat că nu ştie nimic despre modul în care s-a produs accidentul în care a fost implicată maşina fiului său.  „A fost foarte afectat de accident şi probabil şi din cauza urmărilor acestui accident, într-un moment de slăbiciune, şi-a luat viaţa”, a mai spus jurnalistul. Sorin Roşca Stănescu se află în America de Sud , în Insula Paştelui. El va reveni în ţară sâmbătă.

Înmormântare cu slujbă religioasă

Arhiepiscopia Bucureştilor a admis cererea familiei Stănescu de a face un serviciu religios la înhumarea lui Mircea Stănescu, duminică, la Cimitirul Sf. Vineri. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a explicat că decizia a fost luată în urma unei abordări pastorale a situaţiei, apreciind că un mic serviciu religios se poate ţine, „pentru mângâierea familiei” .

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite