Mircea Geoană supravieţuieşte.Deocamdată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii sunt satisfăcuţi de scorul pe care l-au obţinut la alegerile locale şi până în turul doi nu vor să facă valuri în partid Mircea Geoană respiră uşurat. PSD a

Social-democraţii sunt satisfăcuţi de scorul pe care l-au obţinut la alegerile locale şi până în turul doi nu vor să facă valuri în partid

Mircea Geoană respiră uşurat. PSD a obţinut un scor bun, comparabil cu cel din 2004, la locale, aproximativ 30%. Procentul va aduce linişte în partid cel puţin două săptămâni.

"Mă aşteptam la un scor de aproximativ 30%. Mi-am dorit să trecem de pragul psihologic de 30%, să avem un procent care începe cu cifra 3", a declarat ieri, vizibil relaxat, preşedintele PSD Mircea Geoană.
Potrivit estimărilor lui Viorel Hrebenciuc, la prânz, social-democraţii erau pe la 28%, iar el se aştepta ca scorul să crească şi să depăşească 30%. "E foarte bine. Suntem bine", a mai spus Hrebenciuc.

Potrivit unor estimări de la sediul de campanie al PSD, după ce mai bine de un sfert din voturi au fost numărate, social-democraţii se lăudau cu 16 preşedinţi de consilii judeţene şi se mai aşteptau la încă două până la final.

Linişte cel puţin două săptămâni

Scorul obţinut de PSD face ca în partid să fie linişte cel puţin două săptămâni. Mircea Geoană a spus că în partid se va face o analiză, însă ea va fi realizată după turul doi. Potrivit unor surse din partid, procentul, nesperat de mare, îi face pe contestatarii lui Geoană să-şi recalculeze paşii.

Şeful PSD este şi el îngăduitor. Geoană nu se gândeşte, încă, la decapitarea şefilor de organizaţii care au luat procente foarte slabe. Motivul pentru care până pe 15 iunie nu vor avea loc mişcări spectaculoase în partid este dorinţa de a maximiza rezultatul de la locale.

"Trebuie să aşteptăm după turul doi. Până atunci o să fie linişte, să încercăm să ne maximizăm scorul", a susţinut ieri un lider PSD. Potrivit unor informaţii din interiorul partidului, Geoană este acum relaxat şi nu se mai aşteaptă la lupte de putere. Mai mult, el nu crede că eşecul de la Bucureşti îi va fi reproşat.

Swoboda: Suntem îngrijoraţi de unitatea din PSD

Vicepreşedintele Grupului socialist din PE, Hannes Swoboda, declară că există "o mare îngrijorare faţă de unitatea în rândul social-democraţilor români" şi apreciază că susţinerea lui Sorin Oprescu ar fi un pas înţelept dacă ar ajuta partidul "să se reunească".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite