Minţi criminale: el – imatur, ea – frivolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minţi criminale:  el – imatur, ea – frivolă
Minţi criminale: el – imatur, ea – frivolă

Psihiatrul Florin Tudose spune că Sergiu Florea e dominat de vise de mărire, dar laş, iar Carmen Bejan se vrea, în acelaşi timp, şi eminentă, şi frivolă. Sergiu Florea şi Carmen Bejan sunt etichetaţi drept „imaturi, labili psihic şi laşi“. Victima este „un păcălici plin de el şi agresiv“, susţine medicul psihiatru Florin Tudose.

Colegii, vecinii şi prietenii vorbesc cu blândeţe despre Carmen şi Sergiu, tinerii de 20 de ani acuzaţi de înjunghierea şi tranşarea lui Trifu Schroth (65 de ani), şeful staborului ţigănesc din Banat.

Citiţi cum evoluează cazul astăzi:

Timişoara: Studenta acuzată de crima de la Medicină a mai făcut o victimă, avocata ei a cedat şi s-a retras
Timişoara: SONDAJ Întrebarea zilei: Unde poate duce iubirea studenţilor criminali?
Timişoara: SONDAJ Spune cât de vinovaţi sunt mahării de la Medicină pentru crima studenţilor


Citiţi despre povestea crimei de la Medicină:


Cuminţi, săritori, respectuoşi, deloc violenţi. Născuţi în familii modeste, de oameni simpli. Amândoi studenţi la Facultatea de Medicină din Timişoara, în anul al II-lea. Iubiţi din martie anul acesta, anchetaţi pentru omor din 31 iulie.

Niciunul dintre apropiaţii cuplului de îndrăgostiţi nu şi-i poate imagina capabili de o asemenea cruzime. Specialiştii însă sunt de altă părere.

Sergiu - „laş şi sociopat“

S-a născut în Haţeg, judeţul Hunedoara, într-o familie măcinată de scandaluri. Când Sergiu avea doar trei luni, părinţii lui s-au despărţit şi a rămas în grija mamei. Tatăl, preotul Ioan Horia Florea, şi-a revăzut băiatul după 20 de ani. În arest! “Mama lui mi-a interzis să-l vizitez”, a spus el pentru “Adevărul”.

În copilărie şi adolescenţă, Sergiu a fost cuminte şi respectuos. Mergea des la biserica din satul hunedorean Risculiţa, unde locuiesc bunicii lui. Mai târziu a început să practice boxul, dar, spun amicii lui, n-a dat niciodată semne de comportament violent.
În facultate, Sergiu a devenit rapid unul dintre cei mai populari băieţi.  „Se dădea la toate fetele, toţi colegii îl ştiau aşa. Îşi dădea cu mult fond de ten şi într-un timp a purtat şi lentile de contact pentru a avea ochii albaştri“, a povestit o colegă.

A ales-o pe Carmen drept iubită pentru că nu-i ieşea niciodată din cuvânt, spun apropiaţii lui Sergiu.

Medicul psihiatru Florin Tudose a urmărit cu atenţie cazul crimei de la Timişoara şi a analizat reacţiile şi declaraţiile celor doi studenţi din momentul arestării. Concluziile sale nu coincid cu cele vehiculate în anturajul lui Sergiu Florea. “Imatur, fantast şi laş, Sergiu acţionează ca o personalitate de tip dizarmonic sociopatic. Este gata să-şi «sacrifice» iubita, obligând-o să se prostitueze pentru a-şi satisface ambiţiile”, a declarat medicul Florin Tudose pentru “Adevărul”.

“Trăieşte tot timpul în două lumi: una în care se doreşte nonviolent, în centrul atenţiei, iubit de toată lumea şi alta în care vrea să fie puternic, temut, invidiat, violent, egocentric”, a adăugat Tudose, care a concluzionat: “Chiar dacă nu a comis efectiv omorul, ci a îndemnat-o pe iubita lui să folosească cuţitul pentru a-l ucide pe Trifu Schroth, el este cel care a iniţiat atacul în care a dorit să-şi distrugă rivalul”.

Carmen – „labilitate psihică extremă“

Precum iubitul său Sergiu, Carmen s-a născut într-o familie simplă din orăşelul arădean Ineu, judeţul Arad. “O fată săritoare, modestă, liniştită şi retrasă”, spune despre ea tatăl ei, Pavel Bejan, declaraţie întărită şi de vecinii acestuia care au văzut-o crescând.

A rămas aceeaşi fată modestă şi după ce a ajuns la Timişoara. Doar până l-a cunoscut pe Sergiu. Colegele ei de la Facultatea de Medicină spun însă că din luna martie, când cei doi au devenit oficial un cuplu, fata nu a mai învăţat atât de bine şi îşi modifica orarul pentru a fi mereu cu Sergiu. „Înainte se îmbrăca modest, era foarte liniştită şi învăţa foarte bine. După ce s-au împrietenit, se îmbrăca numai cu fuste scurte şi se machia foarte strident“, a precizat o altă colegă.

Când construieşte profilul psihologic al fetei, medicul psihiatru Florin Tudose vorbeşte despre “imaturitate şi labilitate psihică extremă”.

“Am văzut că, aflată în această situaţie, la tribunal râdea ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat sau ca şi cum ar fi fost vorba de o farsă. Acest comportament evidenţiază o labilitate psihică extremă”, ne-a spus Florin Tudose, care o caracterizează pe Carmen Bejan astfel: “Impulsivă şi inconstantă în atitudini şi declaraţii.

Lipsită de orice orizont moral, acceptă să se prostitueze pentru a face rost de bani ca să-i facă plăcere iubitului. Îşi schimbă comportamentul ca şi cum ar avea o dublă personalitate, pe de o parte studenta eminentă care intră la facultate cu media 9,90, pe de altă parte individa frivolă, gata să facă orice pentru câteva sute de euro”.

Trifu Schroth, „un păcălici agresiv şi tupeist“

image

Trifu Schroth, un şmecher care încerca să-şi satisfacă fantasmele sexuale vinovate



Trifu Schroth (65 de ani), şeful staborului ţigănesc din Banat, a fost ucis cu 50 de lovituri de cuţit, după ce a refuzat să plătească 500 de euro, taxa impusă de Sergiu Florea pentru serviciile sexuale antamate cu iubita sa, Carmen Bejan.

În ciuda vârstei înaintate, Trifu Schroth se comporta ca un june. Obişnuia să dea anunţuri la “mica publicitate” în care oferea bani pentru sex. Uneori racola fete direct de pe stradă. Le claxona din Mercedes şi le promitea sute de euro în cazul în care erau dispuse să aibă relaţii sexuale cu el. Acelaşi Mercedes în portbagajul căruia avea să fie găsit ciopârţit.

Potrivit foştilor poliţişti timişoreni, Trifu Schroth făcea comerţ cu aur adus din Serbia, pe care îl vindea în Timişoara. Înainte de 1989, aproape zece kilograme de aur au fost confiscate din casa rromului. După Revoluţie, Schroth­ a solicitat de, în justiţie, aurul confiscat miliţieni pe care l-a obţinut în 2003.

Discursul psihiatrului Florin Tudose în privinţa rromului Trifu Schroth este unul dur. „Este doar un şmecher ca multi alţii, care încearcă să-şi satisfacă fantasmele sexuale vinovate, la o vârstă la care alţi membri ai etniei sale stau cu nepoţii sau, mai curând, cu strănepoţii. În comunitatea rromă nu şi-ar permite să se atingă de o fată aşa tânără sau, Doamne fereşte, virgină, aşa că se dă la amărâtele astea de mediciniste flămânde. Păcăliciul plin de el şi agresiv a crezut că întotdeauna tupeul îl va face câştigător. A păţit-o, culmea, de acolo de unde nici nu s-ar fi aşteptat”, e de părere medicul Tudose.

image
image

În cazul celor trei persoane implicate este vorba despre dublă aparenţă, agresivitate ascunsă, disponibilitate pentru fapte imorale, vise de mărire şi onorabilitate.

image


Florin Tudose, medic psihiatru

Crima din căminul studenţesc

La 31 iulie, Sergiu Florea şi Carmen Bejan, studenţi în anul al II-lea la Facultatea de Medicină din Timişoara, l-au ucis pe Trifu Schroth cu 50 de lovituri de cuţit. Crima s-a petrecut chiar într-una dintre camerele căminului studenţesc.

Trifu Schroth venise în cămin pentru o partidă de sex cu studenta Carmen Bejan, promisă rromului de către Sergiu Florea în schimbul a 500 de euro.

Ţiganul a refuzat să plătească şi a fost ucis. Studenţii au tranşat apoi cadavrul şi l-au pus într-un geamantan şi în pungi de plastic pentru gunoi, cu gândul de a-i da foc. Trupul neînsufleţit a fost găsit în maşina victimei.

În prezent, Sergiu Florea este acuzat de omor, iar Carmen Bejan, de complicitate la omor. Declaraţiile celor doi sunt însă contradictorii, acuzându-se unul pe altul de crimă.

Şefii „Universităţii de sex“ dau vina unii pe alţii 

image

Rectorul Ştefan Drăgulescu îşi acuză colegii


Rectorul Universităţii de Medicină din Timişoara, Ştefan Drăgulescu, a făcut ieri publică lista celor responsabili de activităţile din căminele studenţeşti.

„Ne asumăm situaţia creată, cu menţiunea că un astfel de caz tragic, care este şi consecinţa societăţii actuale româneşti, nu poate fi prevenit şi controlat“, a declarat rectorul Ştefan Drăgulescu.

Acesta a aruncat vina pentru ceea ce se întâmplă în cămine pe prorectorul şi pe prodecanul universităţii dar, şi pe reprezentanţii studenţilor. Potrivit lui Drăgulescu, prorectorul Dan Poenaru răspunde în mod direct de cămine împreună cu prodecanul Stan Cotulbea. Cel din urmă a găsit alt vinovat.

„Portarul trebuia să ştie ce se întâmplă în cămin. El este de vină pentru problemele de disciplină din cămin”, a declarat prodecanul Stan Cotulbea.

„Să fim supuşi judecăţii lui Dumnezeu“

După dezvăluirile din „Adevărul“, rectorul Ştefan Drăgulescu a trimis, ieri, reacţia sa sub forma unui sms: „Dumnezeu este cel în măsură să facă o judecată dreaptă. Eu cred în El. Şi în acest caz şi în diferitele afirmaţii, El este singurul drept şi neinfluenţabil. Să fim supuşi judecăţii Lui, aşa cum acţionăm, afirmăm şi gândim.“

Studenta criminală a rămas fără avocată

Claudia Cândea, avocata din oficiu a lui Carmen Bejan, nu a mai suportat presiunea cazului şi s-a retras. „Am discutat şi cu mama mea şi am luat decizia să mă retrag. Este prima dată când interesul personal primează în faţa unei cauze. Sufleteşte rămân alături de ea şi de colegii care o reprezintă”, a spus Claudia Cândea.

Retragerea avocatei vine la doar câteva zile de la scrisoarea lui Carmen Bejan către părinţi în care le cerea să se gândească dacă apărătorul său este unul bun, pentru că a lăsat-o singură şi a fost supusă presiunilor din partea avocaţilor lui Sergiu. „Am discutat cu ea şi pe această temă şi i-am explicat că am susţinut-o cu tot ce am putut, iar în momentul în care a rămas singură nu ar fi trebuit să intre în contact cu celălalt inculpat”, a mai spus Claudia Cândea.

Avocata a explicat scena din sala de judecată din momentul arestării studenţilor, când a ciupit-o pe fată de nas şi au zâmbit amândouă. „Tocmai i-au fost puse cătuşele şi i-a spus jandarmului că o mănâncă nasul. Acesta mi-a spus mie şi eu am prins-o de nas, şi am zâmbit spunându-i să stea liniştită că o să mă duc la ea”, a spus Cândea.

Bileţel în arest?

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, băiatul ar fi trimis un bileţel fetei, care nu a mai ajuns însă la ea. „Am vorbit cu Carmen şi mi-a spus că a auzit despre acest bilet, dar nu a ajuns la ea”, a mai spus Claudia Cândea. Avocata băiatului, Otilia Constantin, infirmă existenţa vreunui bileţel. „Nu ştiu nimic despre aşa ceva. Am fost ieri (n.r. - miercuri) la el, dar nu ştiu nimic”, a spus avocata. (Daniel Dancea)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite