Ministrul irlandez al agriculturii salută nominalizarea lui Cioloş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul irlandez al agriculturii, Brendan Smith, a salutat nominalizarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de comisar pentru Agricultură şi Dezvoltare rurală, calificându-l drept un profesionist bine informat, relatează independent.ie.

"Dacian este un fost coleg al meu în Consilul de Miniştri ai Agriculturii în UE", a declarat Smith. "Mă bucur să văd că un profesionist atât de bine informat dintr-unul din statele mai mici a fost propus pentru acest post solicitant şi abia aştept să colaborez îndeaproape cu el în anii care vor urma", a adăugat acesta.

Şi preşedintele Asociaţiei Fermierilor Irlandezi (IFA), Padraig Walshe, l-a felicitat pe Cioloş. El a cerut Guvernului să stabilească o relaţie bună de lucru cu noul comisar, pentru a asigura bugetul PAC după 2013. Walshe a spus că fermierii au fost dezamăgiţi că Irlanda nu a obţinut portofoliul agriculturii, ţinând cont că PAC reprezintă 40% din bugetul UE.

Preşedintele IFA i-a cerut lui Maire Geoghegan Quinn, nominalizat pentru funcţia de comisar pentru cercetare şi inovaţie, să se concentreze şi pe agricultură şi comerţ, din cauza importanţei acestor domenii în negocierile pentru bugetul UE.

Nominalizarea lui Cioloş şi cea a polonezului Janusz Lewandowski în funcţia de comisar pentru Buget şi probleme financiare au provocat îngrijorare cu privire la faptul că interesele irlandeze în finanţarea şi alocarea PAC vor fi supuse unor presiuni majore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite