Ministrul de Interne: “Stadiul aplicării pedepsei lui Năstase este ca şi cum nu am plecat încă cu el de acasă la arest”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a declarat că procesul de executare a mandatului legat de pedeapsa lui Adrian Năstase a fost început şi nu a fost finalizat şi că tot ce a făcut legat de acest caz este perfect legal şi cu scopul de a duce la îndeplinire o hotărâre judecătorească.

Întrebat cu privire la declaraţia sa de joi, potrivit căreia fostul premier îşi ispăşea atunci, în spital, prima zi din condamnare, Rus a spus că nu vede nicio contradicţie între aceasta şi precizările de duminică ale Poliţiei Capitalei, conform cărora procedura de executare a mandatului privind pedeapsa cu închisoarea a lui Năstase nu a fost încheiată, întrucât nu a fost întocmit procesul verbal de încarcerare, iar condamnatul nu a fost încarcerat într-un loc de detenţie sau într-un penitenciar.

"Nu e nicio contradicţie", a mai spus ministrul, duminică, la România TV, subliniind că afirmaţia sa de joi era valabilă "la nivelul acelei zile". "A doua zi ne-am adresta instanţei şi ni s-a spus că nu s-au îndeplinit toate procedurile. Apoi, ne-am adresat spitalului, iar o comisie ne va spune dacă (Adrian Năstase - n.r.) poate fi transferat la un spital penitenciar", a completat Rus, cu privire la mandatul de executare a pedepsei lui Năstase.

În acelaşi context, ministrul Administraţiei şi Internelor a adăugat că, în acest moment, stadiul aplicării mandatului de executare a pedepsei în cazul lui Adrian Năstase este, "practic, ca şi când ne-am dus să-i ducem mandatul şi nu am plecat încă de acolo cu el, la arest".

Întrebat care este ultimul condamnat în cazul căruia a procedat la fel ca în cazul lui Năstase, ministrul a spus că preferă că nu răspundă, completând însă că, din punctul său de vedere, tot ce a făcut legat de acest caz "este perfect legal şi cu scopul de a duce la îndeplinire o hotărâre judecătorească".

Procedura de executare a mandatului privind pedeapsa cu închisoarea a lui Adrian Năstase nu a fost încheiată, întrucât nu a fost întocmit procesul verbal de încarcerare, iar condamnatul nu a fost încarcerat într-un loc de detenţie sau într-un penitenciar, a precizat, duminică, Poliţia Capitalei. Astfel, zilele petrecute de fostul premier în spital nu se consideră zile de detenţie şi, prin urmare, nu vor fi scăzute din pedeapsă.

Rus declarase însă anterior, după internarea lui Năstase, că acesta "este deţinut". "Dânsul este deţinut. În acest moment, îşi ispăşeşte prima zi de pedeapsă. În spital, au fost luate toate măsurile pe care legea le prevede pentru oricine care se găseşte în această situaţie. Paza o asigură Ministerul de Interne, în acest moment", a declarat Rus la B1 TV.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite