Ministrul Vasile Blaga anunţă vreme bună de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a anunţat astăzi, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, că în perioada sărbătorilor pascale nu se anunţă fenomene meteorologice deosebite şi nu vor exista situaţii de urgenţă, gen inundaţii.

Ministerul va mobiliza circa 24.000 de cadre, dintre care  peste 2000 doar în Bucureşti, pentru a asigura ordinea şi liniştea în acest interval.

"Particularitatea acestui an o reprezintă sărbătorirea Paştelui ortodox în aceeaşi perioadă cu cel romano-catolic, de aceea va trebui să asigurăm măsuri specifice de patrulare şi intervenţie la peste 14.500 de biserici şi 630 de mănăstiri ortodoxe şi peste 1000 de lăcaşe de cult romano-catolice", le-a transmis Blaga prefecţilor.

El a mai spus că în jurul marilor catedrale şi biserici vor fi amplasate dispozitive fixe de poliţie şi jandarmi. În zilele de Paşti, vor exista peste 500 de echipaje de poliţie, pe căile rutiere, mai ales în interiorul localităţilor, pe arterele care converg spre biserici, dar şi în zonele turistice consacrate.

Ministrul a estimat un flux important de maşini la punctele de trecere a frontierei, autorităţile fiind pregătite şi în acest sens.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite