Ministrul Teodor Baconschi participă la ceremonia beatificării Papei Ioan Paul al II-lea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, participă duminică, 1 mai, la ceremonia beatificării Papei Ioan Paul al II-lea, eveniment care va avea loc la bazilica Sfântul Petru din Roma, informează MAE.

Cu această ocazie, precizează sursa citată, ministrul Teodor Baconschi are programată pentru sâmbătă o întâlnire cu episcopi ai Bisericilor Ortodoxă, Catolică şi Greco-Catolică. De asemenea, ministrul de Externe va vizita expoziţia de fotografie şi filatelie "Papa Ioan Paul al II-lea şi România", organizată de Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun în spaţiile Academiei României din Roma.

Teodor Baconschi l-a cunoscut personal pe Papa Ioan Paul al II-lea în anii când a condus Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun. El a avut o contribuţie importantă la realizarea vizitei istorice în ţara noastră a Papei Ioan Paul al II-lea în mai 1999.

La ceremonia de duminică de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea vor participa 87 de delegaţii internaţionale. 

Înalţi oficiali europeni, în frunte cu preşedintele UE, Herman van Rompuy, preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, şi preşedintele PE Jerzy Buzek se vor afla la Roma pentru a marca beatificarea.

Sute de mii de pelerini, dintre care 250.000 de polonezi, urmează sa vină în piaţă pentru a participa şi ei la eveniment. Printre participanţi se număra şi evrei, inclusiv un ministru de cabinet israelian, în semn de apreciere pentru eforturile fostului lider religios de a atenua tensiunile interconfesionale.

Vaticanul a confirmat că şi preşedintele Zimbabwe, Robert Mugabe, va participa la ceremonie, deşi este vizat de o interdicţie de călătorie în UE.

Vaticanul este un stat suveran ce nu face parte din UE, deşi emite moneda euro cu efigia Papei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite