Cseke Attila: "Nu îmi dau demisia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse medicale citate de Antena 3 şi contrazise de Guvern au anunţat miercuri că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-ar fi dat demisia în urma tragediei de luni de la Maternitatea Giuleşti.

Cseke Attila, la conferinţă: "Nu îmi dau demisia. M-am gândit să îmi dau demisia. M-am gândit, nu azi, dar între a gândi şi a acţiona este o diferenţă. Sigur că m-am gândit, pentru că acest spital e în subordinea noastră. Noi nu putem interveni de 2 ani de zile în managementul acestui spital.

Nu am discutat cu premierul Emil Boc despre subiectul demisiei.

Nu s-a constatat lipsa de medicamente, de materiale sanitare, lucruri care ţin direct de ministerul Sănătăţii. Deci pentru aceste lucruri nu poate fi făcut responsabil ministrul Sănătăţii.

Din punct de vedere al răspunderii morale există o răspundere a ministrului Sănătăţii.

Ar trebui să cereţi demisia în primul rând în altă parte.

Am cerut oficial primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie întreaga echipă managerială a maternităţii Giuleşti."

Marius Savu, directorul general al Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti a declarat că Primăria ia în calcul demiterea şefilor de la Maternitatea Giuleşti. „Ne-am gândit la această soluţie încă de la început. Însă, până acum, i-am lăsat pe cei care anchetează cazul să-şi facă treaba.  Vom lua o decizie în acest sens spre sfârşitul săptămânii“, a declarat Marius Savu.

Îmi exprim regretul pentru acest accident şi asigur familiile afectate de întreaga noastră compasiune. Suma nu este suficientă, dar nu reprezintă o răscumpărare a durerii, ci o procedură legală, a declarat Cseke, făcând referire la decizia guvernului de a acorda câte un ajutor financiar de 5.000 lei părinţilor copiilor decedaţi.

UPDATE 14.37 Surse apropiate Guvernului au confirmat pentru "Adevărul" că ministrul Sănătăţii şi-a înaintat demisia. Potrivit acestora, Cseke Attila intenţiona încă de ieri să renunţe la funcţie. Acesta era nemulţumit de faptul că ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, nu îi putea oferi finduri suplimentare pentru spitale. Până la această oră nu există confirmarea oficială. Şedinţa de Guvern nu s-a încheiat.

UPDATE 14.04 Vicepremierul Marko Bela: "Ministrul Sănătăţii nu şi-a dat demisia în şedinţa de Guvern de stăzi şi nici nu şi-o va da. A fost o discuţie privind cazul de la Maternitatea Giuleşti, însă nu s-a pus problema demisiei". Acesta a precizat că Executivul a aprobat astăzi acordarea unor ajutoare financiare către familiile celor care au suferit pierderi.

image

UPDATE 13.54 Raed Arafat: "Toate aceste zvonuri sunt lansate pentru a pune presiune asupra noastră.(n.r. - reprezentanţii ministerului). Aşa nu mai putem lucra."

image

UPDATE 13.50 Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean:  "Ministrul Sănătăţii nu şi-a înaintat demisia, iar în acest moment participa la Şedinţa de Guvern. Sunt doar zvonuriLa ora 14.30 va avea la Guvern o conferinţă de presă în care va prezenta alte detalii legate de incendiu "

UPDATE 13.47 Surse guvernamentale au infirmat demisia ministrului Sănătăţii. Deputatul UDMR, Lakatos Petru, a declarat pentru Adevărul că ministrul Cseke i-a infirmat personal plecarea de la conducerea ministerului. „Nu este cazul unei demisii”, susţine Lakatos că i-ar fi declarat ministrul Sănătăţii. În acest moment, Attila Cseke participă la şedinţa de Guvern.

UPDATE 13.43 Cseke Attila, a cerut, miercuri, în şedinţa de Guvern, deblocarea de urgenţă a posturilor din sistem, au declarat surse medicale. Acestea nu au putut confirma, dar nici infirma faptul că ministrul şi-a anunţat demisia.

UPDATE 13.42 Secretarul de stat Raed Arafad infirmă acest zvon: "Am vorbit în urmă cu câteva minute cu el. Cseke Atilla este ministrul Sănătăţii. Nu şi-a dat demisia".

Ce a declarat ministrul marţi, la conferinţa de presă de după explozie: "Tragedia din Maternitatea Giuleşti nu a căzut din cer şi cineva este vinovat, iar cei care au greşit trebuie să plătească. Mobilizarea de forţe de luni - poliţişti, medici, pompieri - a dovedit că sistemul poate face faţă unor situaţii dificile".

    - sursa zvonurilor privind demisia ministrului e aici.

    - citeşte aici ce declara Cseke Attila la 22 iulie, la videochatul "Adevărul"

CINE ESTE CSEKE ATTILA

Cseke Attila a primit aviz favorabil, la 22 decembrie 2009, pentru ocuparea funcţiei de ministru al Sănătăţii. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Oradea, iar în perioada 2007-2008 a fost secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului. S-a născut în 1973, în oraşul Marghita. El a absolvit, în anul 2000, Facultatea de Drept a Universităţii din Oradea şi cursuri postuniversitare de drept public. Din 1997 este membru al UDMR Bihor. Din 2007, este vicepreşedinte al UDMR la nivel naţional, fiind responsabil pe probleme de administraţie publică locală.

Citeşte aici CV-ul ministrului.

Comentează: ar trebui ministrul Sănătăţii să îşi dea demisia?

Citeşte şi "Cine plăteşte pentru copiii arşi la Giuleşti".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite