Ministrul israelian al apărării asigură că Israelul intenţionează să promoveze procesul de pace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul israelian al apărării, Ehud Barak, a declarat că guvernul israelian acţionează în continuare pentru a face posibilă reluarea negocierilor de pace israeliano-palestiniene, relatează postul de radio Vocea Israelului.

Potrivit declaraţiilor lui Barak, vizita pe care o va efectua în SUA împreună cu premierul israelian Netanyahu are drept scop realizarea unor acorduri cu administraţia americană cu privire la viitorul Israelului.

"Obiectivul negocierilor cu palestinienii este clar. Trebuie să ajungem la un acord de încetare a conflictului şi a pretenţiilor reciproce, înfiinţarea unui stat palestinian viabil din punct de vedere teritorial şi economic alături de Israel şi încetarea ocupaţiei israeliene care a început în 1967", a declarat Barak.

Potrivit opiniei ministrului apărării, aceste obiective sunt vitale pentru Israel iar orice alternative trebuie să fie respinse.

Totodată, Barak şi-a exprimat aprecierea faţă de demersurile secretarului de stat american Hillary Clinton şi ale emisarului preşedintelui Obama în Orientul Mijlociu, George Mitchell, de a impulsiona negocierile de pace din Orientul Mijlociu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite