Ministrul de Interne a trimis ambulanța în Zambaccian. Năstase: Nu voi merge la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Rus
Ioan Rus

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a spus că a vorbit aseară cu Adrian Năstase și că din discuția cu acesta, ar fi dedus că fostul premier intenționa să se sinucidă. Astfel, Ioan Rus este cel care a trimis ambulanța la locuința lui Adrian Năstase din Zambaccian, informează surse RTV.

Fostul premier Adrian Năstase a sunat mai mulți colegi de partid înainte de pronunțarea seninței în dosarul „Trofeul Calității“. Printre aceștia s-a aflat și ministrul de Interne, Ioan Rus, care a înțeles din conversația cu Năstase că acesta ar vrea să își pună capăt zilelor.

Rus i-a spus lui Năstase, însă, să accepte una dintre opțiuni: fie să aștepte să vină polițiștii în Zambaccian, fie să meargă singur să se predea, însă fostul premie ar fi subliniat că aceasta este decizia sa și că are libertatea de a face așa cum consideră.

Surse RTV susțin că Adrian Năstase i-ar fi replicat ministrului Rus:

„Acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Eu nu voi părăsi domiciliul meu. E în puterea mea să decid asta“

La insistenţele ministrului de interne că toată procedura ridicării de la domiciliu să se desfăşoare în termeni agreaţi de comun acord, Năstase a replicat dur:

„N-are nici un rost sa insişti. Eu nu voi ajunge în arest. Voi decide singur ce am de făcut".

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calității“.

După pronunțarea sentinței, poliștii au ajuns la locuința acestuia din Zambaccian cu mandat de aducere imediată. Adrian Năstase le-a spus polițiștilor că mai are ceva de luat din birou, după care îi va urma, însă acesta a încercat să se împuște. Unul dintre polițiști l-a suprins pe Năstase înainte de a apăsa trăgaciul și a reușit să devieze pistolul, astfel încât acesta nu a reușit să se împuște mortal.

CItește și:

Năstase: "România a fost condusă în ultimii opt ani prin şantaj. Sunt una dintre ţintele predilecte ale acestor metode securiste"

Năstase: "România a fost condusă în ultimii opt ani prin şantaj. Sunt una dintre ţintele predilecte ale acestor metode securiste"

FOTOGALERII O noapte furtunoasă cu Adrian Năstase. Radiografia unui eveniment care va rămâne în istorie

Arma folosită de Adrian Năstase în tentativa de sinucidere: un revolver Smith and Wesson

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite