Miniştrii cabinetului Boc şi-au preluat mandatele cu un "gând bun"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miniştrii Cabinetului Boc s-au prezentat astăzi la noile locuri de muncă, unde au preluat ştafeta de la foştii deţinători ai portofoliilor. În discursurile avute în compania predecesorilor, noii demnitari au prezentat pe scurt principalele măsuri pe care intenţionează să le pună în aplicare şi obiectivele majore ale mandatului lor.

Miniştrii PDL-PSD s-au afişat binedispuşi şi optimişti la noile locuri de muncă, atmosfera generală fiind în nota declaraţiei făcute de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea(PD-L), la intrarea în minister: "Am venit cu gând bun".

Monica Iacob-Ridzi(PDL) a preluat oficial frâiele noului minister al Tineretului şi Sportului, creat prin comasarea Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Autorităţii Naţionale pentru Tineret, spunând că îşi propune să relanseze sportul de masă ca o componentă esenţială a educaţiei.

"Vreau să vă asigur că MAE nu este o sinecură politică şi niciun fel de decizii care să aibă un impact politic nu se vor lua aici", a declarat noul ministru de Externe, Cristian Diaconescu(PSD), potrivit căruia "vreau să vă asigur pe toţi că MAE va fi în continuare o instituţie care va pune în prim-plan relaţia de colaborare instituţională în elaborarea politiciii externe româneşti".

Ordonanţa de urgenţă aprobată în această lună de Guvernul Tăriceanu, prin care taxa auto a fost triplată, ar trebui suspendată şi reluată ulterior în altă formă, deoarece banii sunt necesari pentru susţinerea unor programe, a declarat  noul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi(PSD).

Noul ministru al Culturii, Theodor Paleologu(PDL), a declarat, la preluarea mandatului, că "vor fi continuate proiectele importante ale ministerului, cum ar fi lucrările la Bibilioteca Naţională şi reparaţiile care sunt în curs la alte instituţii. Mă voi sfătui cu toţi foştii miniştri ai Culturii. Patrimoniul este o noţiune care trebuie gândită în expansiune, nu include numai monumente. Protejarea patrimoniului va fi o prioritate. Îmi doresc bani pentru Cultură, dar şi o Cultură generatoare de bani".

Ministrul Muncii, Marian Sârbu(PSD), an spus la preluarea mandatului de la Mariana Câmpeanu, că speră să nu se ajungă la neaplicarea legii privind majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, lăsând să se înţeleagă că există posibilitatea emiterii unei OUG în acest sens.

Noul ministru al Sănătăţii, Ionuţ Bazac(PSD), a declarat că prioritatea numărul zero pentru el este o nouă politică a preţurilor la medicamente. În opinia noului ministru al Sănătăţii, cea mai dificilă problemă cu care se va confrunta sistemul sanitar, anul viitor, o va reprezenta reducerea sumelor acumulate la fondul unic al asigurărilor de sănătate în contextul crizei economice actuale, care va atrage un număr mare de şomeri şi la închiderea unor companii.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga(PD-L) a spus şi el că "sunt pentru o descentralizare totală a structurilor administrative ale României, pentru construirea de regiuni puternice prin absorţia totală a fondurilor europene destinate acestui domeniu".

Armata Română îşi va respecta întocmai angajamentele luate faţă de Alianţa Nord-Atlantică, Uniunea Europeană sau în cadrul coaliţiilor unde acţionează, a declarat noul ministru al Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară(PD-L). Acesta a precizat că printre sale se numără dezvoltarea capabilităţilor operaţionale ale forţelor armate, continuarea procesului de înzestrare şi achiziţie conform concepţiei de înzestrare a Armatei Române, precum şi dezvoltarea resursei umane.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea(PSD), a declarat că "in mandatul meu, vreau ca toţi cetăţenii să se simtă în siguranţă pe străzi, iar copiii să se joace în siguranţă", anunţând astfel o amplă mobilizare a trupelor de poliţie. Gabriel Oprea a subliniat, totodată, că nu va tolera ca vreun poliţist să se afle în slujba infractorilor. "Un alt obiectiv major este aderarea României în spaţiul Schengen 2011", a mai spus Oprea.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea(PDL), a solicitat directorilor şi secretarilor de stat prezenţi la ceremonie că în perioada imediat următoare, deşi sunt sărbătorile de iarnă, să fie realizată o evaluare pentru ca la începutul anului viitor să se cunoască exact situaţia veniturilor şi cheltuielilor.

Noul ministru al Economiei, Adriean Videanu(PDL), a spus că îşi doreşte să continue politica de industrializare şi are ca obiectiv creşterea ponderii acestui sector în Produsul Intern Brut, având în vedere şi valoarea adăugată ridicată adusă din industrie. El a mai arătat că un obiectiv primordial este "securitatea energetică peste iarnă".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite