Miniştrii lui Croitoru, audiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miniştrii lui Croitoru, audiaţi
Miniştrii lui Croitoru, audiaţi

Membrii Cabinetului Lucian Croitoru vor fi audiaţi mâine, joi şi vineri de parlamentarii din comisiile de specialitate, urmând ca votul de învestitură să aibă loc miercuri, 4 noiembrie.

Filtrul Parlamentului este o adevărată de probă de foc pentru echipa premierului desemnat. Aceasta are doar sprijinul PDL, care i-ar putea asigura 190 de voturi din cele 236, de care ar avea nevoie pentru a fi validată.

Reprezentanţii noii majorităţi parlamentare, formată din PSD, PNL şi UDMR, îşi menţin sprijinul pentru actualul primar al Sibiului, Klaus Iohannis, şi resping formula Croitoru.

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că, liberalii „îi vor trimite la plimbare” pe cei care vin în Parlament să ceară un vot de învestitură, respectând procedurile legale şi regulamentare.

Din echipa din care fac parte şapte miniştri din cabinetul actual, şanse să treacă fără probleme de audieri le are doar Bogdan Aurescu, propus ministru de Externe.

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a arătat că parlamentarii social-democraţi nu vor da aviz favorabil la audieri niciunui ministru propus, Aurescu fiind însă excepţia.

În cazul în care Executivul format de Lucian Croitoru nu primeşte votul plenului reunit al celor două Camere, şefului statului îi revine obligaţia de a desemna alt premier.

Acesta ar urma să vină în Parlament, în termen de 10 zile, cu echipa sa, care să fie audiată şi validată de senatori şi deputaţi. Procedurile ar putea îngreuna însă formarea altui Executiv, înainte de alegeri.

În aceste condiţii, actualul cabinet ar putea să funcţioneze până după scrutinul prezidenţial, când cel care va ieşi victorios va desemna premierul dorit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite