Ministerul Sănătăţii, în control la Cantacuzino

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Cantacuzino mai are două săptămâni până când trebuie să finalizeze lucrările de renovare la linia de producţie de vaccinuri.

Cu toate acestea, niciun oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii nu a putut să spună cu certitudine când va fi reluată producţia, după ce au făcut un control la institut.

„Lucrările de renovare sunt în curs de desfăşurare, urmează să vedem la 15 aprilie care este situaţia. Tot ce ştim este că în momentul de faţă încă se mai lucrează", ne-a declarat Geza Molnar, consilier în cadrul Ministerului Sănătăţii (MS).

„Noi sperăm ca până la 15 aprilie lucrările să se finalizeze. Trebuie să fim conştienţi că este o lucrare complexă, oamenii de acolo fac tot posibilul, să sperăm că o să şi reuşească", ne-a spus Alexandru Rafila, director în Ministerul Sănătăţii. Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) a retras, la 8 februarie, Institutului Cantacuzino autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, întrucât i-a expirat standardul de bune practici de fabricaţie.

După această decizie, Institutul Cantacuzino s-a angajat ca, până la 15 aprilie, să finalizeze o serie de lucrări şi de reverificări la liniile de producţie a vaccinurilor anti-TBC şi pandemic, ANM dând asigurări instituţiei că va elibera autorizaţia de fabricaţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite