Ministerul Mediului: România nu are material genetic pentru împăduriri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atenţie mare la ramurile copacilor
Atenţie mare la ramurile copacilor

România nu are material genetic pentru împăduriri, deşi există fonduri în acest an pentru "popularea" a 10.000 de hectare de terenuri, a declarat în deschiderea Târgului de Mediu "Romenvirotec 2010", Cristian Apostol, secretar de stat în Ministerul Mediului şi Pădurilor.

România trebuie să împădurească până în anul 2035 aproximativ două milioane de hectare de terenuri, pentru a ajunge gradul mediu de împădurire al UE. Gradul de împădurire în România este, în prezent, de 27%, deşi în zona de câmpie nu depăşeste 15%, informează Agerpres.

La nivelul UE, gradul de împădurire este, în medie, de 33%, dar sunt ţări precum Austria şi Germania cu peste 40%, iar în ţările nordice peste 80%.

Reamintim că, luna trecută, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anunţat că, în acest an, ministerul pe care-l conduce va investi peste 50 milioane de euro pentru împăduriri.

Fondul forestier naţional este în suprafaţă de 6,48 milioane hectare, din care Romsilva administrează, în prezent, 3,5 milioane hectare de păduri proprietatea statului şi peste un milion de hectare de pădure din proprietate privată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite