Ministerul Justiţiei din Franţa cere autorităţilor române să analizeze acuzaţiile de răpire internaţională făcute împotriva miliardarului Remus Truică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miliardarul Remus Truică a înscris în secret gemenele în clasa a II-a
Miliardarul Remus Truică a înscris în secret gemenele în clasa a II-a

Irina Truică îşi acuză soţul, miliardarul Remus Truică (41 de ani), de răpire internaţională, întrucât acesta refuză să-i dea fetiţele în vârstă de şapte ani.

Irina Truică a depus, în Franţa, actele de divorţ şi a cerut custodia temporară a fetiţelor, pe care a şi obţinut-o. Ulterior, ea a adus fetele în România la tatăl lor, conform programului de vizită stabilit de instanţă. Remus Truică a refuzat însă să le mai lase pe gemenele în vârstă de şapte ani la mama lor. Mai mult, el le-a înscris la o şcoală din Bucureşti. Ministerul Justiţiei Francez, care a primit plângerea, a înaintat către Ministerul Justiţiei din România un document prin care le cere sprijinul în rezolvarea acestui caz.

Prin urmare, reprezentantul Ministerului Jusţiei din ţara nostră îi recomandă preşedintelui Judecătoriei Buftea să suspende judecarea tuturor proceselor care sunt pe rol până ce judecătorii din Franţa vor da o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Magistraţii de la Buftea vor lua o decizie în acest sens în cursul zilei de mâine.


Soţii Irina şi Remus Truică au venit luni la Judecătoria Buftea, unde se judecă procesul privind custodia celor două fetiţe gemene ale lor. Avocatul Irinei Truică a solicitat, în baza unui document primit de la Ministerul Justiţiei, suspendarea tuturor proceselor aflate pe rol.


Între afaceri şi petreceri de lux


Cu toate că nu se regăseşte în topurile oficiale printre cei mai bogaţi oameni din România, Truică deţine proprietăţi importante, dar şi o colecţie impresionantă de maşini. La câţiva kilometri de Bucureşti, la Snagov, omul de afaceri deţine un adevărat palat, pe un teren de cel puţin două hectare. Truică a intrat în afaceri în 1999 cu o firmă pentru furnizarea de servicii de internet. Iniţial, profiturile lui Truică au fost modeste, însă ele aveau să crească odată cu intrarea PDSR la guvernare.


TotalNet, firma deţinută de Truică, avea să se dezvolte în baza unor strategii naţionale. Chiar şeful omului de afaceri, Adrian Năstase, a emis în 2002 o hotărâre de guvern prin care TotalNet era nominalizată printre firmele care au primit licenţe pentru „instalarea, operarea şi întreţinerea unor reţele publice pentru comunicaţii de date". La împlinirea a 40 de ani, i-a cântat „La mulţi ani!" chiar Patricia Kass. Omul de afaceri ar fi scos din buzunar, pentru acel eveniment 80.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite