Ministerul Justiţiei se implică în „cazul Pintilie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Justiţie (MJ) s-a autosesizat  în urma dezvăluirilor din „Adevărul”, ediţia de marţi, 11 ianuarie, privitoare la cazul românului Radu Pintilie (26 de ani) ars de viu într-o închisoare din Argentina.

Tânărul, condamnat în 2008, pentru trafic de droguri, urma să iasă din penitenciar peste două săptămâni, dar nu a mai apucat pentru că a ars de viu săptămâna trecută în condiţii suspecte.

În urma relatărilor ziarului „Adevărul", ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu,  a trimis ieri o scrisoare omologului său argentinian, Julio Cesar Alak,  prin care solicită ca Bucureştiul să fie ţinut la curent cu progresul investigaţiei argentiniene.

"Adevărul" a mai relatat că fratele românului decedat în Argentina, Paul Pintilie (25 de ani) este închis tot pentru trafic de stupefiante într-un centru de detenţie din Brazilia. De frică să nu fie asasinat, familia îşi doreşte ca tânărul să îşi continue pedeapsa în România. 

În urma acestor declaraţii, experţii MJ au început demersurile pentru transferarea acestuia în ţară, mai ales că există o convenţie înternaţională care ar permite acest transfer.

„În cazul existenţei consimţământului de transfer al cetăţeanului român, de asemenea, demararea procedurilor necesare, pentru a obţine, pe canale diplomatice, punctul de vedere al autorităţilor braziliene cu privire la acest caz", susţin reprezentanţi ministerului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite