Ministerul Culturii dă undă verde proiectului “Roşia Montană”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional a aprobat descărcarea de sarcină arheologică pentru Masivul Cârnic, situat în zona Roşia Montană, judeţul Alba.

FOTOGALERIE/VIDEO Roşia Montana. Ministerul Culturii a emis certificatul de descărcare de sarcină arheologică. Au început lucrările

Decizia ministerului este practic echivalentă cu aprobarea întregului proiect de exploatarea minieră iniţiat în zonă de compania canadiană Gabriel Resources. De altfel, imediat după aflarea veştii, reprezentanţii companiei au declarat că se aşteaptă ca şi celelalte autorizaţii să fie obţinute în lunile următoare. Practic, emiterea acestora este o simplă formalitate, ce depindea, până astăzi, de descărcarea de sarcină arheologică. Singura piedică ce mai stă în calea începerii exploatării miniere în Roşia Montană este avizul de mediu, ce ar urma să fie emis de ministerul condus de Laszlo Borbely.

Deşi ordinea de zi a şedinţei Comisiei Naţionale de Arheologie trebuia publicată pe site-ul Ministerului Culturii, fiind o informaţie de interes public, vestea a fost aflată în România la o zi de la aprobarea propriu-zisă, din presa canadiană. Imediat după aflarea deciziei, reprezentanţii Gabriel Resources au declarat, pentru publicaţia Canadian Bussiness, că valoarea acţiunilor la bursă ale companiei au crescut cu 10%.

Acţiunile Gabriel Resources au crescut cu 10 la sută după anunţul obţinerii descărcării arheologice pentru proiectul Roşia Montană

image

Dezbaterea „Roşia Montană” - Cecilia Szentesy: Am investit în zonă 400 de milioane de dolari, dar nu din bunătate

VIDEO Concluzie: Roşia Montană depinde de o decizie politică

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite