MApN: Lt. Gheorghe a cerut 50% din puterea de decizie a Consiliului Militar ce ar trebui să preia "destinele României"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Statului Major  General (SMG) a luat la cunoştinţă "cu consternare" de activităţile şi propunerile locotenentului Gheorghe Alexandru şi promite că va face publică decizia Consiliului de judecată, imediat după pronunţare, se spune într-un comunicat al MApN.

"Conducerea Statului Major General a luat la cunoştinţă, cu consternare, de activităţile locotenentului Gheorghe Alexandru, precum şi de datele cuprinse în raportul înaintat de comandantul Flotilei 71 Aerienă din Câmpia Turzii, privind «soluţiile locotenentului Gheorghe Alexandru pentru administrarea ţării în această perioadă»", se spune într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Locotenentul Gheorghe Alexandru a fost primit miercuri la raportul comandantului unităţii militare din Câmpia Turzii, pentru a da explicaţii referitoare la prezenţa sa în Piaţa Universităţii. 

Ocazie de care locotenentul a profit pentru a-şi expune "viziunea asupra administrării statului român" şi "soluţiile sale pentru situaţia actuală".

Locotenentul Gheorghe Alexandru a solicitat ca ceea ce spune el să fie un raport, iar acesta să fie înaintat ierarhic conducerii Statului Major General.

Mai mult, potrivit MApN, Alexandru Gheorghe a fixat şi o dată până la acre aşteaptă răspuns din partea SMG: 26 ianuarie, ora 16.00.

MApN spune că "dintre aşa-zisele soluţii prezentate de locotenentul Gheorghe Alexandru şi făcute publice de către acesta, sub forma unor declaraţii susţinute în faţa reprezentanţilor mass media", se remarcă cererea de dizolvare sau desfiinţare a Parlamentului, invocarea stării de urgenţă în ţară, conducerea ţării şi administrarea statului român de către Armată.

MApN precizează că locotenentul a propus "să facă parte din Consiliul Militar care, în viziunea sa, ar urma să gestioneze destinele ţării, iar ofiţerului să îi revină 50% din puterea de decizie".

Printre soluţiile prezentate de locotenent figurează şi aducerea regelui ca şef al statului şi instaurarea monarhiei constituţionale.

După participarea locotenentului la manifestaţiile de la Piaţa Universităţii, comandantul Flotilei 71 Aerienă din Câmpia Turzii a ordonat, la data de 25 ianuarie, constituirea Consiliului de judecată al ofiţerilor şi judecarea locotenentului Gheorghe Alexandru.

Ofiţerul a refuzat să ia la cunoştinţă, prin semnătură, de conţinutul ordinului comandantului unităţii prin care este trimis în faţa Consiliului de judecată, deşi acesta i-a fost citit şi prezentat spre semnare, spune comunicatul MApN.

Vezi cum a ales locotenentul Alexandru Gheorghe să intre în Armată

"Evaluarea Consiliului de judecată va cuprinde elementele cerute de R.G.-8, iar în cadrul şedinţei de judecată analiza va viza încălcarea de către locotenent a prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi a regulamentelor militare. Toate acţiunile şi declaraţiile făcute de ofiţer se vor constitui ca elemente ale procesului de evaluare", precizează MApN.

Alexandru Gheorghe, îmbrăcat în uniformă militară, a ţinut  săptămâna trecută un discurs în Piaţa Universităţii, declarându-şi solidaritatea cu protestatarii care cereau demisia Guvernului şi a preşedintelui.

Locotenentul Alexandru Gheorghe a protestat o jumătate de oră la unitatea militară din Câmpia Turzii

Gheorghe a declanşat dispute înfierbântate pe net, mii de oameni s-au declarat fani şi susţinători ai locotenentului pe care-l consideră un erou, alţii au spus că acesta are probleme psihice.

Lucrurile s-au încins după ce Gheorghe a început să-şi expună în presă părerile despre cum ar arăta o România democratică şi mai bună: el a făcut propagandă pentru administrarea militară a ţării, pentru alegeri libere organizate de Armată etc.

Citeşte şi:

EXCLUSIV Locotenentul Alexandru Gheorghe: „Dacă va fi să ies vreodată din sistem, nu o voi face pe uşa din dos!"
Locotenentul de doar 27 de ani care a pus pe jar o ţară întreagă, apărând în mijlocul protestatarilor îmbrăcat în uniforma militară, a vorbit cu reporterii „Adevărul" despre cum i s-a schimbat viaţa în ultimele 24 de ore. Citește continuarea aici

Alexandru Gheorghe: „Am propus ca Armata să preia timp de o lună administrarea țării"
Locotenentul Alexandru Gheorghe a declarat, la terminarea programului de lucru, că nu a fost în niciun fel sancționat deocamdată de către conducerea unității din Câmpia Turzii. De asemenea, acesta a arătat că soluția pe care a propus-o, miercuri, pentru aplanarea conflictelor a fost respinsă de către superiori. Citește continuarea aici

Locotenentul Alexandru Gheorghe: „Sunt urmărit!"
Ofiţerul Alexandru Gheorghe, de la Flotila 71 din Câmpia Turzii, a declarat că, în ultimele zile, a fost urmărit în permanenţă de indivizi necunoscuţi. Joi dimineaţă, a încercat să le vorbească celor doi bărbaţi care se aflau într-un Audi A4 negru. Văzându-se filmat, şoferul a demarat în trombă. Citește continuarea aici

DEZBATERE ADEVĂRUL Omul care a împărţit românii în două: Alexandru Gheorghe. Este de condamnat sau de lăudat gestul militarului?
adevarul.ro vă propune o dezbatere în premieră, în cadrul căreia cititorii oferă conţinut la fel de important ca cel al jurnaliştilor. Doi ziarişti importanţi prezintă opinii divergente despre cazul militarului care a participat la proteste şi vă invită să susţineţi cu argumente personale unul dintre aceste puncte de vedere. Citeşte continuarea aici

EDITORIAL, Mălin Bot, redactor-şef adevarul.ro: De ce este erou locotenentul Alexandru Gheorghe
Cel mai controversat personaj al protestelor din Piaţa Universităţii este astăzi un tânăr ofiţer al Armatei Române. În uniformă, fără a avea permisiunea să fie în Bucureşti, acesta a mers în piaţă şi a spus liber ce gândeşte. România are nevoie de astfel de eroi. Citeşte integral editorialul

EDITORIAL, Sabin Orcan, redactor-șef ediții locale Adevărul: Falsul erou cu epoleţi
Gestul locotenentului Alexandru Gheorghe, de a ieşi să protesteze îmbrăcat în haină militară, face furori printre contestatarii actualei puteri. Citește integral editorialul

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite