Ministerul Sănătăţii: 1.146 de cazuri de gripă porcină în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul total al îmbolnăvirior cu virusul A/H1N1 din România a ajuns la 1.146, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 89 de cazuri, dintre care cele mai multe în judeţul Botoşani, 37, şi în Bucureşti, 30, două şcoli fiind integral închise, iar mai multe cadre medicale fiind diagnosticate pozitiv.

Potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii, cinci cadre medicale din Botoşani, doi medici şi trei asistente au fost depistate cu gripă porcină de miercuri până joi. Astfel, în Botoşani sunt momentan înregistrate şapte cadre medicale infectate cu virusul pandemic, iar în Iaşi alte două, un medic şi o asistentă.

Cazuri noi au mai fost înregistrate şi în judeţele Argeş (patru), Constanţa (două), Ilfov (două), Dolj (două), Covasna (un caz), Harghita (două), Giurgiu (un caz), Hunedoara (un caz), Iaşi (două), Prahova (două), Teleorman (două) şi Timiş (un caz).

Grupul Şcolar Dr. Mihai Ciucă şi Şcoala Generală nr. 1 din Săveni, judeţul Botoşani, au fost integral închise pentru şapte zile, începând de joi dimineaţă. În Piteşti, Botoşani, Bucureşti şi Teleorman cursurile la mai multe clase dintr-un total de 17 unităţi de învăţământ au fost suspendate pentru o săptămână, începând tot de joi.

Comitetul de coordonare pentru supravegherea îmbolnăvirilor prin AH1N1 a recomandat, luni, limitarea călătoriilor în afara şi în interiorul României, precum şi a deplasărilor şcolare şi extraşcolare.

De asemenea, s-a decis ca Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş să recolteze probe doar de la persoanele care prezintă semne clare ale îmbolnăvirii cu AH1N1.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite