Ministerul Justiţiei: Nu se va ajunge la colapsul sistemului penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Justiţiei: Nu se va ajunge la colapsul sistemului penitenciar
Ministerul Justiţiei: Nu se va ajunge la colapsul sistemului penitenciar

Ministerul Justiţiei a anunţat în contextul grevei japoneze a sindicaliştilor din sistemul penitenciar că închisorile au datorii de 4.692.000 de lei.

"Ce pot să garantez este că nu se va ajunge la o situaţie de colaps, astfel încât să se întrerupă furnizarea unui bun sau serviciu pentru penitenciare. Dar este clar că există o problemă pe care noi o gestionăm zilnic. Nu va putea găsi cineva peste noapte o soluţie miraculoasă şi să obţină bani", a declarat subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Justiţiei, Constantin Ragea, pentru NewsIn.

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Băla, a declarat marţi, la sfârşitul unei ceremonii de premiere a angajaţilor ANP, că "subfinanţarea sistemului penitenciar este o realitate care dăinuie şi anterior 1989, şi ulterior".

Preşedintele federaţiei sindicatelor din ANP, Sorin Dumitraşcu, a declarat marţi că 25 de penitenciare au primit de la începutului lunii iunie somaţii de plată de la furnizori, în prezent, sistemul penitenciar având nevoie de 112 milioane de lei pentru achitarea facturilor.

Preşedintele Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP), Ştefan Teoroc, a spus că investiţiile în sistemul penitenciar au fost oprite şi că angajaţii sunt nevoiţi să facă ore suplimentare care sunt neplătite. Teoroc a menţionat că salariul mediu lunar al unui angajat este de aproximativ 1.700 de lei, în condiţiile în care este nevoit să presteze mai mult de 200 de ore suplimentare pe lună.

Sindicaliştii din sistemul penitenciar au intrat marţi în grevă japoneză din cauza condiţiilor de lucru şi a lipsei de reacţie din partea autorităţilor competente. La 15 iulie vor picheta Ministerul Justiţiei, iar în data de 30 iulie vor declanşa greva de avertisment, care ar putea fi urmată de greva generală, dacă nu le sunt rezolvate revendicările.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite