Stănişoară: Ancheta a fost extinsă la Ministerul Economiei şi Internelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stănişoară: Ancheta a fost extinsă la Ministerul Economiei şi Internelor
Stănişoară: Ancheta a fost extinsă la Ministerul Economiei şi Internelor

Şeful de la apărare, fostul consilier prezidenţial, Mihai Stănişoară a declarat după audierea sa în comisiile parlementare de apărare, că s-a înţeles limpede că nu are nicio legătură acest aşa-zis caz Băbeni cu MApN" iar o concluzie de final a fost extinderea audierilor către Ministerel Economiei şi Internelor.

"Foarte limpede acum s-a înţeles că nu are nicio legătură acest aşa-zis caz (Băbeni) cu Ministerul Apărării Naţionale. Singura competenţă exercitată de minister a fost aceea de a aviza compania care a realizat acel import în vederea obţinerii licenţei de import", a explicat Stănişoară.

Oficialul de la Apărare a precizat că "una dintre ideile de final ale deputaţlilor şi senatorilor să extindă întâlnirile şi audierile către Ministerul Economiei, Ministerul de Interne".

Stănişoară a spus că a clarificat de asemenea procedura de delaborare. Ministrul a spus că MApN deţine peste 1.000 de vagoane de muniţie expirată.

Ziaristul Sorin Roşca Stănescu afirma, luna trecută, pe site-ul personal, că fratele şefului statului, Mircea Băsescu, ar fi fost implicat într-o afacere de trafic de explozibil alături de Bakri Imad Abdul Reda, o persoană suspectată de legături cu organizaţii teroriste şi aflată în vizorul Interpol. Stănescu susţinea că afacerea a constat în exportarea ilegală a cinci vapoare încărcate cu explozibil care ar fi trebuit să fie distrus la o unitate militară din Vâlcea. Afacerea ar fi fost muşamalizată - scrie Roşca Stănescu - de instituţiile statului român la comanda preşedintelui Traian Băsescu, în acest scop fiind folosite scandalurile legate de reţinerea omului de afaceri Puiu Popoviciu şi de furtul de arme de la Ciorogârla, scrie Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite