Ministerul de Externe face propria anchetă privind acuzaţiile de corupţie de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu alte instituţii ale statului român, a început propria anchetă privind acuzaţiile făcute săptămâna trecută de autorităţile moldovene,

Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu alte instituţii ale statului român, a început propria anchetă privind acuzaţiile făcute săptămâna trecută de autorităţile moldovene, referitor la acte de corupţie ale unui diplomat român de la Chişinău.

"Până în acest moment (n.r. -  ieri), nu am primit precizările aşteptate de la autorităţile moldovene. Noi încă le aşteptăm", a declarat ministrul Adrian Cioroianu. El a precizat însă că singurul document transmis de Chişinău - prin intermediul Ambasadei României din Republica Moldova - este o cerere prin care solicită numele persoanelor care au obţinut vize prin agenţia de turism INA TOUR. Ministrul a refuzat să facă alte comentarii pe această temă şi să confirme numele diplomatului român vizat de acuzaţii, care, potrivit presei, ar fi chiar şeful secţiei consulare a Ambasadei României la Chişinău, Alexandru Rus.

Ministerul moldovean de Externe afirmă că a informat partea română, încă din 26 iunie, despre suspiciunile că diplomaţi români de la Consulatul din Chişinău iau mită pentru eliberarea vizelor. Minsterul Afacerilor Externe al României neagă acest lucru, susţinând că scrisoarea din 26 iunie, adresată ministrului român "privea unele deficienţe în realizarea prevederilor Acordului între Guvenrul României şi Guvernul Republicii Moldova privind călătoriile reciproce ale cetăţenilor". MAE precizează că nu există nicio referire la "presupuse încălcări ale Acordului menţionat care să fi fost rezultatul unui comportament neadecvat al personalului Ambasadei României la Chişinău".

Autorităţile judiciare din România - Ministerul Justiţiei şi Parchetul General - nu au primit solicitări sau transferuri de procedură penală cu privire la presupuse fapte de corupţie ale unui diplomat de rang înalt din cadrul Ambasadei României de la Chişinău ce ar fi implicat în scandalul vizelor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite