Ministerul Educaţiei, tras de mânecă de elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Educaţiei, tras de mânecă de elevi
Ministerul Educaţiei, tras de mânecă de elevi

Clasele a XII-a şi a XIII-a de la profilul economic sunt nemulţumite pentru că nu pot susţine bacalaureatul la materiile de profil. Un grup de elevi de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian“ din Alba Iulia va înainta Ministerului Educaţiei Cercetării şi Inovării o petiţie prin care solicită clarificarea metodologiei de BAC.

Noul bacalaureat propus de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) stârneşte deja reacţii în rândul elevilor de clasa a XII-a sau a XIII-a. Tinerii de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian“  spun că la proba a treia a examenului, cea la alegere, nu au posibilitatea de a opta pentru o materie din cele studiate pe parcursul celor patru sau cinci ani de liceu, în cazul tinerilor care au urmat ruta progresivă a filierei tehnologice.

Peste 60 de semnături strânse în prima zi

La colegiul din Alba Iulia în această situaţie sunt 197 de tineri care, anul acesta, ar trebui să susţină bacalaureatul. Pentru a se face auziţi, elevii din Alba Iulia au hotârât să trimită Ministerului Educaţiei Cercetării şi Inovării o petiţie.
„Vrem să avem şi noi posibilitatea de a alege dintre materiile economie şi geografie, la fel ca şi colegii noştri care termină la profilul filologie“, a spus eleva Alexandra Nariţa. În cursul dimineţii de azi, tinerii au strâns peste 60 de semnături de la colegii lor, dar sunt convinşi că în aceeaşi situaţie se află şi colegii lor de la alte licee sau colegii cu profil economic din ţară.

O vor posta şi online

„Am pregătit un text care va fi ataşat listelor cu semnături pe care le vom trimite Ministerului Educaţiei. Cerem doar să se lămurească situaţia noastă. Majoritatea colegilor noştri sunt de acord cu noi. Ei nu vor să susţină fizică, de exemplu, pentru că am avut mai puţine ore. Dacă nu putem susţine probe la materii de profil cum ar fi examen din materia Servicii, măcar să putem alege Economia“, a spus eleva Alina Bia, una dintre iniţiatoarele acestei acţiuni.
Petiţia va fi postată şi online pentru a fi semnată şi de elevi din alte licee din ţară.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite