Ministerul de Externe are în vedere o restructurare de substanţă la Consulatul de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul de Externe are în vedere o restructurare de substanţă la Consulatul de la Chişinău
Ministerul de Externe are în vedere o restructurare de substanţă la Consulatul de la Chişinău

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, astăzi, la Iaşi, că secţia consulară de la Chişinău va suferi o restructurare de substanţă în următoarele două săptămâni.

"Avem în vedere o restructurare de substanţă a secţiei consulare de la Chişinău. În următoarele două săptămâni, reprezentanţi ai Ministerului de Interne şi ai Ministerului de Externe se vor prezenta la post", a spus Cristian Diaconescu,citat de NewsIn.

Întrebat despre demersul ministrului de Externe moldovean, care a cerut, ieri, comunităţii internaţionale înfiinţarea unei comisii de mediere a relaţiile dintre România şi Republica Moldova, Cristian Diaconescu a declarat că îi urează acestuia "mult succes".

Ministrul a mai spus că  tratează relaţiile dintre România şi Republica Moldova din perspectivă europeană, subliniind că acest lucru înseamnă  flexibilizarea regimului de vize pentru micul trafic de frontieră, înfiinţarea zonelor de liber schimb şi puncte internaţionale de frontieră.

La începutul acestei săptămâni, consulul României la Chişinău, Ion Nuică, şi-a înaintat demisia, el fiind protagonistul unei înregistrări video în care este surprins în ipostaze intime cu o presupusă angajată a Consulatului României la Chişinău.

Cristian Diaconescu a participat la Iaşi la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Ucraina, reuniune organizată de Primăria Municipiului Iaşi sub patronajul Ministerului de Afaceri Externe. Consultarea a vizat identificarea problemelor cu care se confruntă comunitatea română din Ucraina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite