Minerii olteni, din nou în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minerii din bazinul Olteniei vor intra astăzi în grevă de avertisment pentru două ore. Scopul protestului este de a atrage atenţia guvernului asupra blocajului financiar existent la nivelul

Minerii din bazinul Olteniei vor intra astăzi în grevă de avertisment pentru două ore. Scopul protestului este de a atrage atenţia guvernului asupra blocajului financiar existent la nivelul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO). 

Greva de avertisment va avea loc în toate exploatările miniere şi serviciile conexe, între orele 7.00 şi 9.00. Minerii cer ca, în ziua grevei, conducerea fiecărei subunităţi din cadrul SNLO  să prezinte greviştilor date legate de situaţia economică a unităţii. „SNLO are de încasat creanţe de 300 de milioane de lei şi are datorii de 210 milioane de lei către furnizori.

Nu SNLO este de vină pentru blocajul financiar, ci societăţile care nu achită. Noi am mers pe varianta ordonanţelor prezidenţiale pentru blocarea conturilor CET-urilor Braşov, Bacău, Oradea, Arad, precum şi RAAN Mehedinţi“, a declarat Marin Condescu, liderul minerilor din Oltenia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite