Mineri evacuaţi din cauza unei aprinderi de metan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

13 ortaci de la Exploatarea Minieră Lupeni din Valea Jiului au fost evacuaţi de urgenţă ieri din subteran, după ce la locul lor de muncă a avut loc o aprindere de metan.

Minerii se aflau în schimbul doi, iar aprinderea de gaz s-a produs în jurul orei 15.10. Niciun muncitor nu a fost rănit în urma incidentului şi atât ei, cât şi personalul care deservea lucrările miniere învecinate au fost evacuaţi la suprafaţă.

„A fost pus imediat în aplicare programul de intervenţie în caz de avarie, o echipă de salvatori mineri de la Exploatarea Minieră Lupeni demarând operaţiunile specifice, de izolare a abatajului şi ulterior de inertizare cu azot a atmosferei din zona închisă”, au declarat reprezentanţii Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani.

Un incident asemănător s-a petrecut în urmă cu circa trei luni de zile la EM Paroşeni tot din Valea Jiului, însă şi atunci minerii au avut noroc şi au scăpat nevătămaţi.

La E.M. Lupeni, conducerea tehnică a CNH şi reprezentanţi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Deva  au demarat o anchetă pentru a se stabili cauzele care au dus la eveniment. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite