Mină „sigilată“ din cauza neregulilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională a Huilei din Petroşani înregistrează pierderi de sute de tone de cărbune pe zi, după ce banda transportoare de la sectorul cel mai productiv al minei Lupeni a fost oprită ieri de reprezentanţii Serviciului Securitate şi Sănătate în Muncă (SSSM) Petroşani.

Probleme în zona benzii de la mina Lupeni au fost încă din luma septembrie, când inspectorii SSSM au constatat că galeria s-a lăsat din cauza presiunii, iar ortacii riscau să fie înghiţiţi de vii.

„Pentru că nu şi-au remediat problema de la ultimul control, noi am sistat activitatea benzii transportoare până la redimensionarea galeriei”, a precizat Ileana Bodea, şef SSSM Petroşani.Potrivit acesteia, oprirea benzii transportoare atrage pierderi de circa 800 de tone de huilă pe zi. Conducerea Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani nu a făcut o estimare a pierderilor de la Lupeni, însă le consideră nesemnificative.

„Nu este nicio problemă. De fapt e un câştig pentru că se reface traseul şi vor fi condiţii normale de muncă pentru mineri. Se lucrează la întreţinerea galeriei şi oamenii vor putea trece mai uşor pe acolo. Remediem cam în două zile. Nu se închide mina!”, a declarat Constantin Jujan, directorul general al CNH.

Banda transportoare, care preia cărbunele dat de către complexul mecanizat (o investiţie în valoare de circa 8 milioane de euro), a fost pusă în funcţiune la Lupeni la finele anului 2007.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite