Mina Vulcan a mai lovit o dată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi mineri au fost răniţi extrem de grav în urma unui accident colectiv de muncă produs azi în subteranul Exploatării Miniere Vulcan din Valea Jiului. Starea unuia dintre ortaci este atât de

Doi mineri au fost răniţi extrem de grav în urma unui accident colectiv de muncă produs azi în subteranul Exploatării Miniere Vulcan din Valea Jiului. Starea unuia dintre ortaci este atât de gravă, încât medicii se tem şi să-l mişte, iar şansele sale de supravieţuire sunt reduse, spun surse medicale.

Accidentul s-a produs în jurul orei 11, în timpul desfăşurării operaţiunilor de montare a unei conducte de apăă. Cei doi mineri, Marin Posmac, de 33 de ani, şi Tiberiu Asztalos, în vârstă de 40 de ani, montau o ţeavă de suitor din mină (plan înclinat prevăzut cu scări de acces - n.r.). Ei s-au dezechilibrat şi au căzut de la circa 30 de metri înălţime, a declarat şeful Serviciului de Securitate Minieră din cadrul CNH Petroşani, Petru Drăgoescu. industrial

Totuşi, surse din rândul salvatorilor minieri spun că ortacii s-ar fi folosit de o kiblă (n.r. instalaţie de transport pe cablu destinată exclusiv materialelor) pentru a ajunge de la o cotă la alta, în subteran. Cablul instalaţiei a cedat, iar cei doi s-au prăbuşit în gol.

Muncitorii au fost imediat scoşi la suprafaţă şi transportaţi la Spitalul de Urgenţă Petroşani, unde au fost internaţi la ATI pentru multiple traumatisme şi fracturi ale membrelor inferioare. Nici unul dintre ortaci nu poate fi transportat către o altă clinică din cauza gravităţii rănilor, deşi acest lucru s-ar impune. Lăcătuşul minier Marin Posmac a ajuns la spital în comă de gradul al doilea, iar surse medicale spun că are capul zdrobit. Cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul vor fi stabilite de o comisie de anchetă formată din reprezentanţi ai I.T.M. Hunedoara - Serviciul Securitate Sănătate în Muncă Petroşani.

Exploatarea Minieră Vulcan are o faimă nedorită de nimeni în privinţa evenimentelor miniere, după ce între anii 2001 - 2002 nu mai puţin de 24 de ortaci şi-au pierdut viaţa în două explozii de metan.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite