Militarii israelieni denunţă abuzuri în Fâşia Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii israelieni denunţă abuzuri în Fâşia Gaza
Militarii israelieni denunţă abuzuri în Fâşia Gaza

Un grup de soldaţi israelieni care au luat parte la ofensiva din Fâşia Gaza afirmă că numeroase abuzuri au fost comise împotriva civililor din cauza politicii "permisive" a armatei israeliene.

Citiţi şi:
Fâşia Gaza: Israel a întors din drum un vas cu ajutoare umanitare


Militarii intervievaţi susţin că au primit ordin să deschidă focul spre orice clădire sau persoană care părea suspectă, civilii fiind folosiţi uneori ca scuturi umane, relatează BBC News.

În cadrul unei campanii ce militează pentru dezvăluirea adevărului, grupul intitulat "Ruperea tăcerii" a adunat declaraţii din partea a 26 de militari israelieni.

Israelul neagă că ar fi încălcat reglementările internaţionale privind desfăşurarea conflictelor armate.

"Ni s-a spus că militarii trebuie să îşi asigure securitatea prin deschiderea focului. Militarilor li s-a spus că vieţile lor sunt cele mai importante şi că în niciun caz nu trebuie să moară cu preţul acordării civililor beneficiul nevinovăţiei", afirmă unul dintre militarii intervievaţi.

"Nu s-a dat ordin să se deschidă focul spre orice persoană, dar li s-a spus că în momentul în care se apropie de o casă trebuie să doboare orice persoană - chiar şi o bătrână - care ar fi în apropiere", declară un alt militar israelian.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite