Militar român rănit în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O coloană de autovehicule româno-afgană, care efectua o misiune pe autostrada A1, dintre oraşele Kandahar-Kabul, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat. Incidentul a fost înregistrat ieri-dimineaţă, în jurul orei 8.30 (ora României).

În urma deflagraţiei, un militar român aflat într-unul dintre vehicule a anunţat că este lovit la cap şi a fost evacuat, conform procedurilor, cu un elicopter la spitalul militar din Baza Lagman.

În urma investigaţiilor medicale s-a constatat că fruntaşul George Ţîrcomnicu (26 de ani) a suferit o contuzie la cap, dar starea lui de sănătate este bună. Coloana era formată din autovehicule blindate PIRANHA şi HUMVEE ale Batalionului 33 Manevră şi un autovehicul al poliţiei militare afgane. Niciuna dintre maşini nu a suferit avarii.

Militarul rănit se afla într-un transportor Piranha, în turela mitralierei. El a fost lovit la cap, pe lângă cască, de o bucată de piatră desprinsă din şosea de suflul exploziei. După ce a ajuns la spital, militarul a comunicat cu familia sa prin telefon şi prin internet, pentru a anunţa că singura urmare a incidentului pare să fie un cucui.

Batalionul 33 Manevră, cu un efectiv de 800 de oameni, a fost trimis în Afganistan la începutul acestui an, pentru o perioadă de şase luni.

Acum două luni, în urma unui incident asemănător celui de ieri, un militar român a fost ucis, iar altul a fost grav rănit. Autostrada A1 este considerată una dintre cele mai periculoase căi de comunicaţie din Afganistan.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite