Un militar român a fost ucis în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un caporal în vârstă de 28 de ani din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab" a fost ucis, marţi dimineaţă, în jurul orei 6.00, în provincia Zabul, din Afganistan.

Militarul se afla într-o misiune de patrulare pe o autostradă şi executa cercetarea terestră a unui obiectiv, atunci când un dispozitiv improvizat a explodat. Românul a fost grav rănit, fiind transportat cu un elicopter la Spitalul Militar din baza Langman. În ciuda eforturilor depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale, caporalul Marinescu a decedat.

Militarul Cătălin-Ionel Marinescu avea 28 de ani şi era necăsătorit, iar ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a semnat ordinul de avansare a acestuia la gradul de sublocotentent post-mortem, care şi-a sacrificat viaţa sub culorile Drapelului naţional.

Ministrul Apărării a înaintat Preşedintelui României propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Cătălin-Ionel Marinescu cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război. Mai mult, miercuri, la ora 8.00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional, vor fi organizate ceremonii militare şi religioase, în semn de recunoştinţă, preţuire şi deplin respect pentru eroul Cătălin-Ionel Marinescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite