Milionarul în euro din cuibul şpăgarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul-şef Vasile Voinea, adjunctul de la Permise Auto şi Înmatriculări Argeş, a ajuns să fie unul dintre cei mai bogaţi oameni din Piteşti. Arestat în dosarul mitei pentru

Comisarul-şef Vasile Voinea, adjunctul de la Permise Auto şi Înmatriculări Argeş, a ajuns să fie unul dintre cei mai bogaţi oameni din Piteşti.

Arestat în dosarul mitei pentru obţinerea frauduloasă a carnetelor de conducere, Voinea are o declaraţie de avere care nu trădează cu nimic faptul că poliţistul ar putea ocupa un loc fruntaş printre cei mai bogaţi români.

După fiecare tranzacţie, când în proprietatea comisarului-şef intra vreun imobil, acesta încheia acte de donaţie în favoarea fiicei sale, Andra Voinea.

Aşa se explică faptul că în declaraţia de avere a poliţistului nu apar decât trei apartamente şi două terenuri din zecile de proprietăţi a căror valoare este estimată la aproximativ 10 milioane de euro.

Unul dintre cele mai scumpe imobile deţinute de poliţist este fostul sediu al SIF Muntenia din Piteşti, achiziţionat de acesta în 2006.

Comisarul-şef achiziţiona vile, terenuri şi spaţii comerciale pe care apoi le dona fiicei sale

Comisarul-şef Vasile Voinea, adjunctul Serviciului Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, a ajuns să fie unul dintre cei mai bogaţi oameni din Piteşti.

Poliţistul, mai mult afacerist decât om al legii, a preferat să-şi conducă afacerile din umbră, prin diverşi interpuşi, cel mai adesea fiind întâlnit numele fiicei sale, Andra Voinea. Astfel, tânăra figurează drept deţinătoare a celor mai multe dintre proprietăţile familiei Voinea.

După fiecare tranzacţie, când în proprietatea comisarului-şef intra vreun imobil, acesta încheia acte de donaţie în favoarea fiicei. Aşa se explică faptul că în declaraţia de avere a poliţistului nu apar decât trei apartamente şi două terenuri, din zecile de proprietăţi.

Anchetatorii DGA bănuiesc că o mai mare parte din banii obţinuţi de Vasile Voinea din şpăgile pentru premise auto au fost investiţi în afaceri imobiliare.

A pus mâna pe fostul sediu al SIF Muntenia

În doar câţiva ani, poliţistul bugetar Vasile Voinea a reuşit să achiziţioneze câteva imobile, toate situate în zona zero a Piteştiului, fiecare dintre acestea având o valoare de piaţă de peste un milion de euro.

Una dintre cele mai scumpe proprietăţi deţinute de poliţist se află pe strada Victoriei, peste drum de cel mai mare hotel din oraş, Muntenia. Potrivit experţilor imobiliari, metrul pătrat de teren în zonă sare bine de 1.300 euro.

Afacerea a fost parafată în 2006, când comisarul-şef ar fi plătit pentru vila din strada Victoriei, fostul sediu al SIF Muntenia, potrivit unor surse, nu mai puţin de 480.000 de euro.

Vânzătorul a fost firma Haditon 2002 SRL, aparţinând unor cetăţeni arabi, care deţin şi cunoscuta marcă de produse avicole Tonelli. Banii ar fi fost plătiţi cash, poliţistul venind cu banii în geantă.

Donaţie pentru fiică

După finalizarea tranzacţiei, în 12 iunie 2007, Vasile Voinea a încheiat un act notarial, prin care a donat proprietatea fiicei sale, Andra. Imobilul a fost închiriat apoi, pe o perioadă de cinci ani, firmei de asigurări Asiban.

Pentru 250 de metri pătraţi utili, societatea îi plăteşte lunar Andrei Voinea peste 5.000 de euro.

Deşi fiica poliţistului figurează ca proprietar, surse din cadrul Asiban ne-au declarat că atunci când au probleme de ordin administrativ, tot cu Vasile Voinea discută.

"Atunci când apar diverse probleme, de exemplu când curge un robinet sau trebuie remediat ceva asemănător, îl sunăm pe domnul Voinea", ne-au declarat sursele.

Jale la examenul auto în Argeş

Prefectul de Argeş, Ion Popa, împreună cu Direcţia Generală Regim Permise din cadrul MIRA au luat măsuri pentru reînceperea activităţii la Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Argeş.

Problema cea mai mare o reprezintă Biroul Regim Permise, unde au mai rămas doar 3 din cei 10 angajaţi, întrucât 7 sunt cercetaţi penal în arest preventiv. Ieri s-au reluat examinările în vederea obţinerii permisului de conducere.

Au fost înscrişi 15 candidaţi, s-au prezentat 14 şi au promovat 4. O situaţie delicată se întâlneşte în cazul celor peste 300 de candidaţi la obţinerea permisului de conducere care erau programaţi săptămâna trecută şi ale căror dosare au fost ridicate de DGA. (Iulia Cojocaru)

Citiţi în "Adevărul" de mâine

Cum a achiziţionat Vasile Voinea încă două vile în centrul Piteştiului

Afacerile cu terenuri şi spaţii comerciale ale comisarului-şef

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite