Milionarii oraşului au finanţat Comedy Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Milionarii oraşului au finanţat Comedy Cluj
Milionarii oraşului au finanţat Comedy Cluj

Sorin Dan, directorul festivalului de film a apelat la prietenii lui milionari în lipsa găsirii unor sponsori. Festivalul de film „Comedy Cluj“ a fost deschis oficial aseară, la Cinema Republica, cu sala plină, însă fără VIP-uri de nivel naţional.

Ceremonia oficială de deschidere a primului festival al filmului de comedie din România a avut loc ieri, de la ora 19.00, cu vizionarea variantei restaurate a filmului „Vacanţa domnului Hulot“ (Franţa, 1953), în regia lui Jacques Tati, a cărei premieră internaţională a avut loc abia acum patru luni.
Gala de deschidere a festivalului nu a avut parte de prea multe vedete naţionale, însă personalităţi locale precum primarul Clujului, Sorin Apostu, Oana Boc, soţia premierului României sau omul de afaceri Ovidiu Turcu nu au lipsit de la eveniment.
De altfel, milionarii în euro ai Clujului, precum Horia Ciorcilă, Ovidiu Turcu sau Sorin Dan, directorul şi iniţiatorul festivalului, sunt şi cei care au făcut posibilă organizarea primei ediţii a Comedy Cluj în oraşul de pe Someş. „A fost extrem de greu să găsesc sponsori în vremuri de criză, de aceea am apelat la prieteni“, a declarat Sorin Dan, directorul Comedy Cluj, care potrivit revistei „Forbes 500 miliardari“, are o avere de nouă milioane de euro. Acesta a acoperit din banii lui aproximativ un sfert din bugetul festivalului, care se ridică la suma de un milion de lei.

Discurs marca Dorel Vişan

Chiar dacă unii dintre cinefilii clujeni cârcoteau ieri că organizatorii au „împrumutat“ mult din specificul TIFF pentru Comedy Cluj, proiecţia de deschidere a festivalului a avut succes, având loc cu sala plină.
Deşi evenimentul a debutat abia ieri, organizatorii acestuia sunt de părere că poate fi considerat deja un brand al Clujului. „În condiţiile în care avem pretenţia să facem din «Comedy Cluj» cel mai important eveniment de gen din Europa, cred că deja este un brand al Clujului“, a precizat Sorin Dan. Gala a fost moderată de actorul Dorel Vişan, care a salutat organizarea la Cluj a unui nou festival de film de mare anvergură.
„Sunt unii care duc şi aprind flacăra olimpică, noi, în această seară, aprindem o flacără mai mică, cea a festivalului internaţional al filmului de comedie numit simplu «Comedy»”, a declarat Vişan în cadrul discursului acestuia, care a avut o tentă mai mult emoţionantă decât comică, aşa cum era de aşteptat având în vedere profilul evenimentului. Cinematograful Republica a „izbucnit“ mai apoi în hohote de râs în timpul proiecţiei filmului „Vacanţa domnului Hulot“, o comedie atipică, dar care s-a arătat a fi pe gustul celor peste o mie de cinefili prezenţi la eveniment.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite