Milioane de lei zidite în ghetou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a reabilitat două blocuri cu bani grei, doar pentru a fi devastate de chiriaşii care le ocupă. Acum, edilii şi Guvernul investesc din nou un milion de lei în cele două imobile, pentru a reface izolaţia şi tâmplăria.

La cele două blocuri au mai fost făcute lucrări şi în anii trecuţi, dar chiriaşii le-au devastat în numai câteva luni. Şefii din primărie susţin că lucrările din acest an sunt ultima favoare pe care o mai fac chiriaşilor din Parcul Tineretului.

„Investiţia este de circa un milion de lei, din care o treime pune Guvernul, iar diferenţa va fi de la bugetul local.

Aceasta este ultima investiţie pe care o vom mai face la cele două blocuri. Dacă nu vor păstra, vor locui în condiţii improprii”, spune viceprimarul Cătălin Alexa.

Vandalii nu pot fi evacuaţi

La lucrările precedente, chiriaşilor le-au trebuit doat câteva luni pentru a distruge amenajările autorităţilor. În continuare, primăria este cu mâinile legate şi nu poate decât să spere că chiriaşii necivilizaţi s-au cuminţit între timp.

„Dacă pe cei de la ANL-uri putem să îi dăm afară pentru neplata datoriilor în schimb, chiriaşii din locuinţele sociale nu pot fi evacuaţi foarte uşor.

Conform legii pe aceştia poţi să-i scoţi din locuinţă dar să le asiguri un alt adăpost şi aici avem o problemă”, precizează viceprimarul.

Locatarii, tot nemulţumiţi

Deşi se investeşte un milion de lei în blocurile lor, chiriaşii nu sunt mulţumiţi. Ei susţin că lucrările trebuiau făcute în vară şi nu acum.

„Nu se face ceva bun pentru că se lucrează pe timp de iarnă şi nu va rezista. Aşa s-a mai lucrat şi în anii trecuţi şi acum trebuie refăcut”, afirmă Gheorghe Poienaru, locatar.

Cei mai mulţi chiriaşi susţin că vecinii care nu-şi plătesc datoriile sau distrug locuinţele ar trebui să plece, dar le este frică sa ia atitudine.

image

Noi încercăm să îi ajutăm, dar şi ei trebuie să păstreze. Vom intensifica controalele în zonă.

image


Cătălin Flutur
Primar Botoşani

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite