Milioane de euro din alcool ilegal în 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prejudiciul recuperat de la toate aceste societăţi nu depăşeşte procentul de patru la sută.

Un raport întocmit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad arată că, pe parcursul anului trecut, s-a încălcat legea sau au fost comise abuzuri şi acte de corupţie în aproape toate sectoarele de activitate din domeniul economic. Poliţiştii arădeni au avut în lucru 62 de dosare penale complexe, din care 14 rămase din 2007. Oamenii legii au reuşit să soluţioneze 44 dintre cazuri. „Au fost cercetate 205 persoane, care au creat un prejudiciu de peste 169.000.000 de lei, din care s-au recuperat mai puţin de 4 la sută”, a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad. Cel mai complex caz rezolvat de poliţiştii arădeni a fost  cel al unei societăţi care a adus statului român un prejudiciu de milioane de euro. Este vorba de  SC IT SRL. În urma unei percheziţii efectuate la sediul firmei, au fost descoperite instalaţii artizanale de producere a alcoolului, cantităţi de alcool în diferite stadii şi cantităţi mari de materie primă în diferite stadii de fermentare.
Poliţiştii au constatat că societatea IT SRL nu mai avea autorizaţie fiscală de producere a alcoolului de la finele anului 2005. De asemenea, anchetatorii au găsit şi dovada negru pe alb: rapoarte zilnice de producţie a alcoolui pentru anii 2006-2007.

Prejudiciu de milioane de euro

„În cursul anilor 2006-2007, SC I T SRL, filiala Arad, a produs ilegal alcool, aducând un prejudiciu bugetului de stat, prin neplata accizelor şi altor taxe, în valoare totală de 12,6 milioane de euro”, a mai adăugat Camelia Tuduce. Zece persoane angajate în cadrul SC  IT SRL au fost cercetate pentru evaziune fiscală şi producere ilegală de alcool, la sfârşitul lunii noiembrie 2008, fiind trimise în judecată de Departamentul Naţional Anticorupţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite