Şomerul din Top 500 Miliardari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şomerul din Top 500 Miliardari
Şomerul din Top 500 Miliardari

Mircea Ionescu, care încasează 7.000 de lei pe lună ca ajutor de şomaj, apare pe locul 440 în clasamentul oamenilor de afaceri. Are o avere de invidiat. A figurat în Top 500 cu 11 milioane de euro. Acum e şomer şi va primi de la stat, timp de 15 luni, câte 7.000 de lei pe lună.

Mai citeşte şi:
adevarul.es - ”Am pierdut ajutorul de şomaj din prea mult orgoliu”

EXCLUSIV/ Cel mai bogat şomer din ţară: “Trebuia să mă angajez la firmele mele ca să plătesc iar mii de euro la stat ?”
EXCLUSIV/ Cel mai bogat şomer din România deţine un hotel de lux şi un cartier rezidenţial
EXCLUSIV/Românul cu cel mai mare ajutor de şomaj, peste 7.000 de lei, explică de ce încasează atâţia bani

Şomerul de lux a fost 20 de ani director general zonal al fostei companii de telefonie de stat Romtelecom, având în subordine mai multe judeţe din Banat şi Crişana. Acesta a păstrat funcţia şi după privatizarea companiei, devenind manager la sucursala regională cu sediul la Timişoara.

În martie 2009, Mircea Ionescu (53 de ani) a fost nevoit să renunţe la funcţie şi a ales să-şi introducă dosarul pentru şomaj.

Reprezentanţii Romtelecom au arătat că motivele plecării lui din companie nu îi sunt imputabile, ci ţin de restructurarea activităţii.

Salariu mare, indemnizaţie pe măsură

La calculul actelor depuse de Ionescu şi după aplicarea formulelor legale, funcţionarii de la Oficiul pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş au fost uimiţi. Statul trebuie să-i plătească lui Ionescu 7.000 de lei lunar, adică 1.700 de euro, timp de 15 luni.

„Au fost luni în care am plătit 20.000 de euro impozite şi taxe pe venituri. Indemnizaţia s-a calculat în funcţie de contribuţie. Am primit în februarie şi martie bonusuri care sunt foarte mari. Şi acestea au contat”, ne-a explicat Mircea Ionescu, actualul şomer de lux.

După ce reprezentanţii Oficiului pentru Ocuparea Forţei de Muncă au făcut public faptul că Ionescu are cea mai mare indemnizaţie din ţară, Romtelecom a emis un punct de vedere.

„Este posibil ca la calculul ajutorului de somaj al domnului Ionescu autorităţile să fi luat în seamă şi suma plătită de companie la încetarea contractului de muncă, cu titlu de primă de fidelitate”, au spus cei de la Romtelecom, citaţi de Business Standard. „Bonusurile pot să fie într-o lună şi dublul salariului”, a declarat Ionescu reporterilor „Adevărul“.

„Este asigurare, nu ajutor social!“

Ionescu este şi cel mai bogat dintre şomeri, pentru că are o avere care, conform unor apropiaţi, este de ordinul milioanelor de euro.

În ciuda averii sale, timişoreanul este de părere că nu este ninic imoral sau incorect în faptul că încasează indemnizaţia lunară de 1.700 de euro.   „Este adevărat că am o avere considerabilă şi nu am de ce să ascund acest lucru. Am condus o companie importantă”, a explicat Ionescu. Acesta spune că a cotizat foarte mult la fondurile de şomaj şi pentru acest motiv încasează acum suma de peste 7.000 de lei lunar.

„Citiţi legea şi veţi constata că acesta nu este un ajutor de şomaj. Se numeşte asigurare pentru riscul pierderii locului de muncă, scrie la articolul 6. E ca la maşini, dacă eu plătesc CASCO o sumă foarte mare, se plăteşte mult. Ce să fac acum? Să renunţ la o sumă care mi se cuvine şi pentru care am cotizat? Ar face cineva asta? Mi-am calculat suma în situaţia în care mă pensionam şi era 2.400 de lei. Am ales şomajul”, a mai spus omul de afaceri timişorean.

Nu găseşte de lucru

Timişoreanul spune că nu poate să-şi găsească de lucru, piaţa comunicaţiilor fiind o zonă în care îi este imposibil acum să o ia de la capăt sau să îi ofere un post similar.

image

Hotel Savoy, proprietate a lui Ionescu, este situat chiar în centrul Timişoarei   Foto: Adevărul

„Voi sta în şomaj 15 luni, până în iulie 2010. Ce era să fac, să mă angajez la firmele mele şi să plătesc iar mii de euro la stat, la contribuţia de şomaj ? Am dat 20.000 de euro pe lună şi acum iau înapoi 20.000 de euro în 15 luni”, a mai spus Mircea Ionescu.

O avere impresionantă

Timişoreanul este considerat în mediul de afaceri local unul dintre cei mai bogaţi şi influenţi oameni de afaceri din regiune. Actualul şomer a intrat în afaceri imobiliare, fiind dezvoltatorul unor zone rezidenţiale de vile. Printre cei cu care a făcut afaceri se numără preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Hotel de lux în centrul Timişoarei

Şomerul de lux mai este acţionar într-o firmă din Cluj cu proprietarii celei mai mari reprezentanţe de vânzări şi service Dacia-Renault-Nissan din regiunea vestică a României, Ioan Răducanu şi Dan Popa.

„Mircea Ionescu este rudă cu Dan Popa, noi am devenit acţionari la Cluj la o fostă întreprindere de stat”, a declarat Răducanu.

Cea mai cunoscută afacere a lui Ionescu este un hotel de patru stele, Hotel Savoy, aflat la două minute de Piaţa Operei din Timişoara, în cel mai select cartier central al oraşului.

„Este adevărat că am toate aceste firme şi afaceri, dar nu am acum niciun venit de la nicio firmă. De la hotel primesc bani, este adevărat, dar sunt returnări ale unui împrumut cu care eu am finanţat firma. Acum primesc înapoi banii împrumutaţi, nu este un venit. De aceea pot să primesc asigurarea de şomaj”, a spus Ionescu.

O mare parte din averea acestuia provine şi de la tatăl său, prin moştenire. Tatăl omului de afaceri timişorean a fost director al ADAS, societatea de asigurări din perioada comunistă şi apoi primul reprezentant UNITA în România.

15 luni va sta Mircea Ionescu în şomajul de lux, fiind plătit de Oficiul pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş.

Calcule conform grilei

La calculul actelor depuse de Ionescu şi după aplicarea formulelor legale, funcţionarii de la Oficiul pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş au ajuns la conncluzia că statul trebuie să-i plătească lui Mircea Ionescu 7.000 de lei lunar, adică 1.700 de euro, timp de 15 luni.

URMĂRIŢI articolele de pe timişoara.adevarul.ro pentru a afla noutăţi despre averea şi afacerile  şomerului de lux.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite