Mii de şoferi vor bloca, mâine, nordul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confederaţia Operatorilor şi Transporatorilor Autorizaţi din România (COTAR) anunţă că va organiza mâine, 14 aprilie, un miting de protest în Piaţa Victoriei din Capitală. Conform autorizaţiei obţinute de această confederaţie patronală de la Primăria Municipiului Bucureşti, la protest vor participa peste 8.000 de persoane şi circa 6.000 de autovehicule.

„Mâine între orele 6.00 şi 8.00 va avea loc adunarea participanţilor din provincie cu autovehiculele care vor staţiona pe Şos. Kiseleff, Piaţa Arcului de Triumf, Piaţa Presei Libere. Între orele 9.00 şi 12.00 va avea loc adunarea participanţilor la miting din Bucureşti pe Şos. Kiseleff, Piaţa Victoriei, Piaţa Arcului de Triumf. În intervalul orar 12.00-15.00 se va desfăşura mitingul de protest în Piaţa Victoriei. Între orele 15.00 şi 16.30 este programată retragerea participanţilor“, se arată într-un comunicat al COTAR. Conform aceleiaşi autorizaţii, pe 21 aprilie va avea loc o manifestare similară.

Atenţie la „Monitorul Oficial“!

Reprezentanţii patronatelor organizatoare ale acestei acţiuni de protest au solicitat aprobarea unei Ordonanţe de Urgenţă care să pună capăt pirateriei din domeniul transporturilor de persoane şi marfă din domeniul şcolilor de şoferi. Ordonanţa a fost aprobată în ultima şedinţă de Guvern, dar încă nu a apărut în „Monitorul Oficial“. Tocmai neapariţia acestei Ordonanţe de Urgenţă şi necunoaşterea conţinutului ei de către reprezentanţii celor 12 federaţii patronale membre COTAR a dus la organizarea acestei acţiuni de protest.
„Ne pare rău că am ajuns la această acţiune de protest, dar am atenţionat Executivul că membrii noştri nu mai sunt dispuşi să accepte activitatea de piraterie în trafic şi să le fie puse în cârcă toate accidentele care apar pe şoselele naţionale. Ne pare rău că în sectorul Agricol Ilfov mâine circulaţia de persoane va fi întreruptă. Dacă mâine primul-ministru ne va prezenta proiectul de Ordonaţă privind eliminarea pirateriei aprobat şi publicat în «Monitorul Oficial» aşa cum l-a discutat cu noi, atunci mitingul nostru va fi unul de mulţumire către Executiv, urmand să solicităm întrevederi cu primul-ministru şi pentru rezolvarea tuturor problemelor cu care ne confruntăm. În caz contrar acţiunea de protest o vom relua pe 21 aprilie când numărul de participanţi va fi mult mai mare“, a afirmat, în comunixcatul COTAR, Vasile Ştefănescu, preşedintele confederaţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite