Mii de ieşeni au sădit o pădurice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de ieşeni au plantat în cursul zilei de ieri peste 35.000 de puieţi pe câteva hectare de teren situat la ieşirea din Iaşi în zona bulevardului C. A. Rosetti.

Acţiunea, care a început în jurul orei 10.00 şi s-a încheiat după ora 16.00, a avut printre parteneri Consiliul Judeţean şi Romsilva.

„Iniţial, trebuiau plantaţi puieţi pe cinci hectare de teren, în jur de 25.000 de pomi. Am văzut că sunt foarte mulţi voluntari şi am decis să plantăm pe o suprafaţă de şapte hectare. Am ajuns la peste 35.000 de puieţi de pin, salcâm şi sălcioară”, a precizat Ionel Pintilie, şeful Direcţiei Silvice Iaşi. 

În cadrul campaniei, s-au înscris voluntari atât din Iaşi, cât şi din alte judeţe. Mii de ieşeni şi-au dedicat câteva ore pentru a se implica în acţiunea iniţiată de Realitatea TV şi organizaţia MaiMultVerde.

„Am plecat de dimineaţă ca voluntar. Cred că am plantat în jur de 30 de puieţi. Am participat la această campanie pentru că vreau să mă implic în orice acţiune de mediu”, a spus Bogdan Alecsa, profesor.

Organizatorii au asigurat voluntarilor hrana, ustensilele şi transportul. Pentru susţinerea campaniei, Consiliul Judeţean Iaşi a alocat în această săptămână 10.000 lei. Campania „România prinde rădăcini” va continua la Comăneşti în judeţul Bacău, pe 24 aprilie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite