Mii de slătineni nu au apă curentă şi canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de slătineni nu au apă curentă şi canalizare
Mii de slătineni nu au apă curentă şi canalizare

Locuitorii de pe 57 de străzi sunt nevoiţi să cumpere hidrofoare

Primăria Slatina vrea ca până în 2012 pe toate străzile din oraş să fie canalizare şi apă. Adică şi locuitorii celor 57 de străzi din cele 181 existente în oraş, la care civilizaţia nu a ajuns vor renunţa în doi-trei ani la hidrofoare şi haznale. „Vreau ca 95% dintre cetăţeni să beneficieze de canalizare şi 98% de apă, iar acest proiect al Companiei de Apă va extinde reţelele de apă şi canal la 46 de străzi. Cele care mai rămân vor fi incluse în programele de dezvoltare locală ale primăriei“, a explicat Darius Vâlcov, primarul Slatinei. Printre străzile cu case unde nu există canalizare sau apă se numără şi Oltului, Grigore Alexandrescu, Prelungirea Piteşti, Oituz sau Sfântul Nicolae.

Şapte firme interesate de proiectul de canalizare

Proiectul Companiei de Apă în valoare de 44 de milioane de lei este în stadiul de licitaţii, şapte firme depunând oferte. „În cel mult o lună se va stabili firma care se va ocupa de lucrări, termenul de execuţie pe care l-au propus toate firmele care au depus oferte fiind de 30 de luni“, a menţionat Vâlcov.
Pe lângă lucrările de extindere care se vor face pe străzile unde nu există canalizare, în proiect sunt incluse şi străzi unde se vor reabilita reţelele. „În zona veche a oraşului, ţevile sunt de demult şi vor fi înlocuite. Vom amenaja staţii de pompare pe strada Drăgăneşti acolo unde sunt probleme“, a explicat Florea Raţă, directorul Companiei de Apă.

250 de lei, golirea fosei

Locuitorii de pe străzile unde nu există apă şi canalizare nu vor însă să mai audă de promisiuni. „Ne-am săturat să dăm în fiecare lună 200-250 ca să vină să ne golească fosa. O săptămână pe strada asta miroase de nu poţi să stai când vine vidanja“, a spus Luminiţa Oporan, de 42 de ani, locatară de pe strada Prelungirea Piteşti.
„Trăim în oraş, plătim impozite ca la oraş şi cu toate acestea nu avem niciun fel de condiţii. Să stai tu cu mizeria lângă tine şi nimănui să nu îi pese. Ne tot promit că vor rezolva problema asta, dar până acum nu am văzut să înceapă lucrările în zonă“, a spus Ion Tomescu, de 59 de ani, pensionar de pe strada Oituz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite