Premierul Ungureanu: "Sper că şcolile să reînceapă cursurile"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu, la redacţia "Adevărul"
Mihai Răzvan Ungureanu, la redacţia "Adevărul"

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat azi  că speră ca şcolile să reînceapă cursurile în perioada imediată, arătând că situaţia meteo s-a îmbunătăţit şi că şi Ministerul Educaţiei se pronunţă pentru organizarea cursurilor şcolare.

Premierul a spus că în prezent sunt afectate de vremea rea  25 de judeţe, în care 175 de drumuriri sun blocate.
"Am cerut Ministerului Sănătăţii ca prioritatea de grad zero să fie intervenţia şi salvarea bolnavilor", a spus Ungureanu.

"Sper ca autorităţile locale să reînceapă cursurile în scolile închise cât mai curând", a mai spus premirul.

El a mai precizat că "nu există nicio problemă cu alimentarea cu energie a populaţiei. Oprirea exportului  de energie electrică este o măsură preventivă".

Premierul Ungureanu a declarat că a discutat telefonic cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi cel din Iaşi, Gheorghe Nichita, interesându-se de deszăpezire
 "L-am sunat pe primarul de Iaşi, pentru că Iaşii sunt oraşul meu natal şi mi se pare absolut normal să ştiu care este situaţia acolo. Acolo sunt părinţii mei, rudele mele, trebuie să ştiu totuşi ce se întâmplă în oraşul meu natal (...) Am vorbit şi cu primarul Oprescu, mi se pare normal, sediul Guvernului se află în Bucureşti şi nu vă ascund că ieri am petrecut şi eu vreo trei ceasuri blocat pe drumuri, în nămeţi", a spus Ungureanu.

El a arătat totodată că, luni, a stat blocat în trafic "vreo trei ceasuri" din cauza zăpezii.

El a mai spus că primarii i-au relatat cum decurg operaţiunile de deszăpezire şi că Guvernul trebuie să fie un partener al aleşilor locali.

"Datele actuale nu generează avertismente îngrijorătoare legate de posibile inundaţii în perioada următoare, dar acest lucru depinde de nivelul temperaturii, Ministerul Administraţiei şi Internelor fiind pregătit să intervină în eventualitatea unor astfel de probleme, a declarat premierul Ungureanu.

"În ceea ce priveşte inundaţiile, nu vorbim în momentul de faţă de avertismente care să ne îngrijoreze în vreun fel, totul depinde evident de modul în care temperatura va creşte sau va rămâne cea pe care o avem astăzi", a spus Ungureanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite