Mihai Răzvan Ungureanu: “Statul nu poate controla lăcomia funcţionarilor implicaţi în acordarea cetăţeniei române”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu

Prezent, sâmbătă, la Iaşi pentru a participa la şedinţa comună a guvernelor român şi moldovean, premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a acuzat de lăcomie pe funcţionarii implicaţi în scandalul acordării nelegale a cetăţeniei române unor cetăţeni moldoveni.

Primul ministru Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că "instituţiile statului nu pot controla lăcomia funcţionarilor publici cu atribuţii în acordarea cetăţeniei române, iar acest factor reprezintă un inamic al acţiunii guvernamentale".

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a 11 persoane acuzate în dosarul privind acordarea nelegală de cetăţenie română unor moldoveni.
Anchetatorii au probe care arată că funcţionarii publici arestaţi au primit mită pentru a elibera ilegal documente privind statutul civil.
Decizia Tribunalului Capitalei poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În anchetă sunt suspectate 20 de persoane cu dublă cetăţenie română şi moldoveană care au intermediat activităţile infracţionale, doi lucrători ai Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, două persoane angajate pe bază de contract la Serviciul Public Comunitar pentru evidenţa persoanelor Bucureşti-Biroul de evidenţă a persoanelor şi doi lucrători de la Serviciul de Stare Civilă Sector 1.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite