Mihai Tănăsescu:„Să ne aşteptăm la ce e mai rău“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cea de-a doua zi a discuţiilor tehnice purtate la Bucureşti, delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) s-a întâlnit cu reprezentanţii principalelor instituţii economice din România. Mihai Tănăsescu, senior advisor FMI, a precizat că membrii Fondului s-au întâlnit, deja, cu responsabilii din Comisia Naţională de Prognoză.

Lucrurile se deteriorează extrem de rapid, de la o zi la alta, mai ales la nivel european. E destul să urmărim situaţia Ucrainei sau a Turciei şi să ne dăm seama că în această zonă sunt probleme extrem de mari”, a spus Tănăsescu.

„Am discutat principii şi atitudini la nivel european. Concluzia este că trebuie să ne aşteptăm la ce e mai rău”, a precizat reprezentantul FMI. Delegaţia Fondului discută în perioada 11-25 martie, la Bucureşti, despre un posibil program al FMI pentru România.

Comisie interministerială


 Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, ieri, că membrii coaliţiei de guvernământ au stabilit ca, din pachetul de măsuri privitoare la împrumutul extern, să facă parte protejarea intereselor economice ale populaţiei, asigurarea resurselor suficiente pentru realizarea măsurilor prevăzute în bugetul de stat, iar ca prioritate zero absorbţia fondurilor europene.

O altă măsură pe care Guvernul o ia în calcul se referă la o proiecţie bugetară multianuală. Potrivit lui Videanu, a fost stabilită o comisie interministerială de negociere privind pachetul de măsuri care trebuie abordat în discuţiile cu FMI. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite