Miercurea Ciuc: Colegiul Naţional "Octavian Goga", închis din cauza gripei A

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miercurea Ciuc: Colegiul Naţional "Octavian Goga", închis din cauza gripei A
Miercurea Ciuc: Colegiul Naţional "Octavian Goga", închis din cauza gripei A

Colegiul Naţional "Octavian Goga" din Miercurea Ciuc şi-a suspendat cursurile pentru două zile, după ce s-a confirmat că o elevă de clasa a XII-a are gripă nouă.

Potrivit directorului colegiului, prof. Doru Dobreanu, activitatea didactică din şcoală a fost suspendată pentru zilele de joi şi vineri, după ce s-a confirmat că o elevă de clasa a XII-a a fost contaminată cu gripa nouă. Colegii de clasă ai elevei bolnave vor rămâne acasă timp de şapte zile, iar conducerea şcolii a considerat că este necesar să se sisteze cursurile în tot colegiul pentru joi şi vineri, zile în care se va efectua dezinfecţie în şcoală.

"Comitetul de gripă pe care l-am constituit în luna septembrie a hotărât că este benefic pentru psihicul elevilor să suspendăm activitatea didactică în întreaga şcoală, pentru două zile, după ce s-a confirmat că o elevă din clasa a XII-a s-a îmbolnăvit de gripa nouă. Colegii de clasă a elevei bolnave rămân acasă timp de şapte zile, ei şi familiile lor fiind supravegheaţi de medicii de familie. Joi şi vineri se face şi dezinfectarea şcolii”, a declarat, joi, directorul Colegiului Naţional Octavian Goga.

Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, miercuri după-amiază, două cazuri de gripă porcină din judeţul Harghita, ambele din municipiul Miercurea Ciuc. Potrivit directorului adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Harghita, care este şi singurul medic epidemiolog din judeţ, Cornelia Miron, este vorba despre o fată de 18 ani, elevă în clasa a XII-a în Colegiul Naţional Octavian Goga şi o femeie de 37 de ani, angajată a Centrului Cultural Judeţean. Cele două persoane sunt internate la secţia de Boli Infecţioase ale Spitalului Judeţean, primesc tratamentul specific iar starea lor generală este bună.

"Cele două persoane sunt internate la secţia de Boli Infecţioase şi primesc tratament, starea lor fiind bună. Ele nu au legătură din punct de vedere epidemiologic. Angajata Centrului Cultural a fost plecată, în perioada 29 octombrie - 01 noiembrie”, ne-a declarat miercuri seara Cornelia Miron.

Conform unei angajate a Centrului Cultural Judeţean Harghita, Marton Judit, colega lor care s-a îmbolnăvit de gripa porcină a fost plecată în Belgia în interes de serviciu, împreună cu directorul instituţiei, iar în contact cu cele două a mai intrat şi şoferul.

"Colega mea s-a îmbolnăvit în Belgia, s-a întors bolnavă de acolo. Potrivit protocolului, persoanele care au avut contact cu ea sunt în carantină pentru şapte zile, iar sediul Centrului Cultural a fost dezinfectat. Colegii noştri nu prezintă simptome de gripă”, a declarat, joi, corespondentului NewsIn, Marton Judit.

Potrivit sursei citate, se efectuează o anchetă pentru a stabilii persoanele cu care cele două au intrat în contact.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite