Mieii s-au ieftinit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

mai scădea preţul, dar nici să dăm mieii gratis nu se poate, că e munca noastră. Oricum, vânzările au început să meargă", a spus un comerciant. Cumpărătorii nu sunt foarte mulţumiţi,

mai scădea preţul, dar nici să dăm mieii gratis nu se poate, că e munca noastră. Oricum, vânzările au început să meargă", a spus un comerciant. Cumpărătorii nu sunt foarte mulţumiţi, deoarece până la urmă vor fi nevoiţi să scoată din buzunar destui bani pentru mielul de Paşte. "Mai aştept până mâine, poate găsesc mai ieftin. Nu ajung banii pentru toate pe care aş fi vrut să le fac, dar la miel nu pot să renunţ. Asta-i situaţia, pensia e mică, sărbătorile trebuie ţinute cum se cuvine, vin copiii la mine să stăm la masă, nu pot să nu cumpăr", spunea Maria Groza, aflată în căutarea unui preţ mai mic.

Verdeţurile, cele mai scumpe
Băcăuanii cu venituri mai mici cumpărau ieri carne de berbecuţ, la 90.000-100.000 de lei kilogramul, ca să economisească bani pentru alte produse, necesare la masa de Paşte. O altă soluţie este cumpărarea unei jumătăţi de miel, deoarece un miel întreg, de 8-10 kilograme, costă peste un milion de lei, iar comercianţii s-au orientat rapid şi oferă cumpărătorilor această posibilitate. Însă nu numai mieii sunt căutaţi în pieţele băcăuane. Pătrunjelul şi alte verdeţuri se numără printre "articolele" favorite ale gospodinelor, chiar dacă o legătură de pătrunjel costă 5.000 de lei, una de mărar, chiar şi 10.000, iar trei fire de ceapă verde, 10.000 de lei. Ouăle se vând cu 2.000-2.500 de lei. Printre magazinele cu mare succes în această perioadă se numără pescăriile, unde crapul costă 120.000 de lei/kilogram, iar novacul, 80.000 de lei/kg. Cei care consideră preţurile prea mari se orientează către peştele congelat, care variază de la 40.000 de lei/kilogram (hamsii) la 90.000 (merluciu, cod). şi mai ieftin este peştele cumpărat direct de la pescarii mai mult sau mai puţin amatori: 40.000 de lei kilogramul de caras, roşioară sau beldiţă. Până la urmă, indiferent de alegerea făcută, masa de Paşte scoate din buzunarul fiecărei persoane care doreşte să aibă toate felurile tradiţionale câteva milioane de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite