Micuţii s-au distrat cu „Cei trei purceluşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii s-au distrat  cu „Cei trei purceluşi“
Micuţii s-au distrat cu „Cei trei purceluşi“

De 1 Iunie, copiii din Slatina s-au delectat la teatru

Sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor a fost plină de prichindei care au venit la teatru. Gazde le-au fost Clubul Rotary din Slatina şi actorii Teatrului pentru Copii şi Tineret Târgovişte.
Micuţii s-au distrat şi au dansat încă dinainte de începerea piesei şi au aplaudat ori de câte ori cortina se mişca, sperând că pe scenă o să apară personajele de poveste. „Eu nu am mai fost niciodată la teatru, dar a zis buni că e foarte frumos, ca la desene animate“, a spus Miruna Soreasca, de 3 ani. „Eu am fost la Craiova şi am văzut «Punguţa cu doi bani». A fost frumos şi mă mai duc“, a spus Mihai, de 4 ani.

 „Îl pun pe tati să te bată, că e poliţist“


 Deodată, cortina s-a ridicat şi pe scenă au apărut cei trei purceluşi. Coloraţi, veseli şi puşi de şotii, ei au fost întâmpinaţi cu urale şi aplauze de cei mici. Atmosfera din sală s-a schimbat brusc când purceluşii s-au ascuns, iar în faţa celor mici a apărut lupul cel rău, care îi căuta pe purceluşi. În timp ce unii copii arătau insistent ascunzătoarea, alţii îl certau pe lup şi îl ameninţau. „Pleacă, eşti urât rău de tot şi nu mai vreau să te văd. Nu ne place de tine, răule!“, a spus un băieţel în timp ce îl ameninţa pe lup cu pumnii. „Dacă nu pleci, îl pun pe tati să te bată, că e poliţist!“, a ţipat o fetiţă.
Pe tot parcursul piesei, cei mici au participat la acţiune şi le-au dat sfaturi personajelor. Au încurajat-o pe purceluşa Nana când obosea muncind la construirea casei din cărămidă. „Tu eşti cea mai harnică şi tu o să ai o casă la iarnă. Nu te lăsa, munceşte ca să ai unde să dormi, să nu îngheţi“, îi spunea o fetiţă. Purceluşa le făcea cu mâna şi le zâmbea.

„Să mai vină teatrul la noi în oraş“


Pe ceilalţi doi purceluşi, micuţii i-au certat şi chiar şi atunci când lupul le-a dărâmat casele şi a vrut să îi mănânce, nu au scăpat de apostrofările copiilor. „Vezi, dacă nu ai fost cuminte, ce păţeşti? Aşa îţi trebuie pentru că ai fost leneş“. „Leneşilor, să nu mai faceţi niciodată aşa“, a ţipat un copil din sală.
La final, concluzia a fost una singură. „Mie mi-a plăcut la teatru şi vreau să mai vină la noi în oraş“, a spus Cosmina, de 5 ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite